Bayrampaşada Çankırı rüzgarı esti

Bayrampaşa'da Çankırı rüzgarı esti

İstanbul – Bayrampaşa Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Haftası

kutlamaları çerçevesinde aralarında Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF)’in de katıldığı 29 sivil toplum örgütü ile önemli bir etkinliğe imza attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “attan düştüğü park" olarak adını duyuran Bayrampaşa / Adapark’ta tanzim edilen alanda 29 derneğin standları yer alıyor. 6 gün sürecek olan ve 19 Mayıs programı için özel olarak hazırlanmış olan şenlik alanında yöresel dernekler, kendi yöresel sanatçılarından oluşan konser ile halk oyunlarını sergiliyorlar.

Böylesi bir etkinlik içerisinde yer alan Çankırı standında 18 Mayıs Salı günü sanatçı Turgay Başyayla’nın da katıldığı bir konser düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe başta Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile ÇANDEF Başkanı İsmail Suaydın, Ankara Kurşunlu Dernekler Birliği Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop ve ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyesi Münür Yemişen ile Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Sinan Aydın da katıldı.

Gecede konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Bürge "İstanbul ve Bayrampaşa'da önemli sayıda yaşayan Çankırılı hemşerilerimizin sahip oldukları yerel kültürlerini diğer dernek üyesi vatandaşlarımızla paylaşmaları, karşılıklı kültür alışverişini yaşamaları ve yeni dostlukların başlangıcını görmek beni fazlasıyla mutlu etmiştir." derken ÇANDEF Başkanı Suaydın da "Sayın Belediye Başkanımızın böylesi bir organizasyonla Çankırılılar olarak kendi kültürümüzü İstanbul'da yaşayan insanımızla paylaşma fırsatını sunmuş olmasından mutluyuz." dedi.

Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği etkinliğe katılan sanatçı Turgay Başyayla seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle davetlilere neşeli saatler yaşattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler