BBP Çankırı İl Başkanı Çiftci'den sert açıklama!

BBP Çankırı İl Başkanı Çiftci'den sert açıklama!

BBP Çankırı İl Başkanı Murat Çiftci, Uygur Türklerinin İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşlerinde Kızılcahamam'da yaşanılanlara dikkat çekti. Çifci, Ankara Valisi ve Kızılcahamam Kaymakamına sert çıktı.

Uygur Türklerininin İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüşlerinin Kızılcahamam'da kesintiye uğraması, kendilerine kalacak yer dahi tahsis edilmemesi üzerine oluşan tepkilere BBP Çankırı İl Başkanı Murat Çiftci de katıldı. Çiftci yaptığı yazılı açıklamada "Bu ayıp da bize yeter!" dedi. Çiftci'nin açıklaması şöyle:

"Doğu Türkistan'da, Çin hükümeti tarafından Uygur Türklerine yapılan zulüm, işkence  ve asimilasyonu protesto için, İstanbul'dan 20 gün boyunca Ankara istikametine yürüyen soydaşlarımız, Kızılcahamam'da polis tarafından durdurularak Ankara'ya gitmelerine izin verilmemiştir. Valilik tarafından Ankara'ya sokulmamışlardır. Bunlar yetmiyor gibi, işgüzar ve basiretsiz Kızılcahamam kaymakamı olacak zat-ı muhterem, soydaşlarımızın gece konaklamalarına da izin vermemiştir. İlçede belediye otelinde kalmalarına da Kaymakam hazretleri tarafından engel olunmuştur. Bu soğukta, karda, kışta kendi paraları ile kalacak bir yeri bile soydaşlarımıza çok görmüştür. 

Suriyeli olsalardı, sanıyorum hiç problem çıkmazdı. Hatta törenle karşılanır, konaklama masrafları kaymakamlık tarafından karşılanırdı. Soydaşımız oldukları için, tüm bu uygulamalar reva görülmüştür. Tek suçları soydaşımız olmalarımı? Hor görülmelerinin nedeni, Türk olmaları mı? Yoksa ellerindeki gök renkli Türk bayraklarımı? Yapılan zulmü bizlere duyurmak için yaşlı, genç demeden 450 km yürümeleri mi? Yılbaşı kutlamak için, Suriye bayrağı ile yürüselerdi engeller miydiniz?

Basiretsiz kaymakama bu talimatı veren kim ya da kimlerdir? Ankara Valisi'nin bu tutumunun sebebi nedir? Talimat geldiyse, bu talimatı kim vermiştir? Kendi insiyatifinde ise bu tutumunun sebebi nedir?

Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, Türk olmayanlara şefkatli kollarını açanlar, söz konusu Türk soydaşlarımız olunca Nemrut yüzlerini göstermekten hiç çekinmemektedir. 

Çin Tarafından soydaşlarımıza olmadık işkence, asimilasyon yapılırken sessiz kalan hükümet Türkiye de yapılacak küçük, sessiz bir protestoyu hazmedememektedir.  Bu ayıpta bize yeter.

Soydaşlarımızın yüzüne bakacak cesaretleri kalmayanlar tarihin sayfalarında utanç dolu ifadelerle anılacaklardır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler