BBP lideri İsrail'de gözaltına alındı

BBP lideri İsrail'de gözaltına alındı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici İsrail'in başkenti Tel Aviv'de gözaltına alındı. Destici'nin sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyetin İsrail’de gözaltına alındığı bildirildi. Miraç Kandili ve bir dizi ziyaret için Kudüs’te bulunan BBP Lideri Mustafa Destici ve beraberindeki partililerin sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, BBP lideri Destici ve eşiyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ve Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Tel Aviv’deki havaalanında TSİ 07.30’da gözaltına alındı. Dönüş yolunda uçağa binerken gözaltına alınan heyetin gözaltı gerekçesi belirtilmezken genel başkan yardımcısının 1,5 saat sorgulandığı bildirildi. Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, heyetteki isimlerin İsrail polisi tarafından ifadelerinin alındığı öğrenildi. İfadelerin alınmasının ardından serbest bırakılan BBP heyeti Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktı.

BBP TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI
BBP Medya’nın twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada,

“İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker KAYALIOĞLU ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı”

“Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici: Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem dedi”
denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler