BDPli Kürkçü: En büyük bölücü MHPdir

BDP'li Kürkçü: En büyük bölücü MHP'dir

Ertuğrul Kürkçü, MHP lideri Bahçeli'nin tutumunu sert bir dille eleştirdi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ve beraberindeki heyet Erzincan'da Halkların Demokratik Kongresi'nin düzenlediği 'Çözüm için müzakere, barış için eşitlik' toplantısına katıldı.

"MHP'NİN YAPTIĞI BÖLÜCÜLÜKTÜR"
Park Masal Düğün Salonu'nda düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı toplantıda konuşan Ertuğrul Kürkçü, MHP'yi kızdıracak şu açıklamaları yaptı; "Muhalefete uyarımız ise açılmış olan barış kapısını genişletmek yerine onu daraltmaya çalışmak, MHP sözcülerinin yaptığı gibi orada burada direklere insan asmaya kalkmak, insanları öldürmenin sırasının geleceğini de söylemek bugün Türkiye'ye yapılmış olabilecek en büyük ihanet ve en büyük bölücülüktür. Türkiye'yi ve gerçekten üniversiteleri cehennem haline getirebilirler mi? Türkiye'nin batısındaki bütün üniversitelerde faşistleri, devrimci öğrencileri, Kürtlerin üstlerine salabilirler mi? Bahçeli her ağzını açtığında bir üniversitede öğrencilerin kafası patlıyor, yatakhaneler basılıyor, kolları kırılıyor, yerlerde sürükleniyorlar. Buna asla ve asla izin vermeyiz. Yanınızdayız. Yanınızda olacağız. Her canlının, her insanın, her yurttaşın kendini ve haklarını koruma hakkı var. Bu haklarınızı koruyacaksınız arkadaşlar. Kimseye boyun eğmeyeceksiniz."
 
CHP'DEKİ ERGENEKON KAÇKINLARI
Konuşmasında CHP'ye de yüklenen Kürkçü, "Almışlar başlarına iki tane Ergenekon kaçkınını, getirmişler oraya. Barış kapısı açılırken, 'Kürtler yoktur, bizimle eşit olamaz, biz onlardan üstünüz. Konuşamazlar' diyen insanları Meclis'e taşıdılar. Ne işin var senin şiddetle, barış siyaseti yerine savaş siyaseti ile Irak'a savaş tezkeresi ile. Uludere'de patlayan bombaların dayandırıldığı sınır ötesi harekat planları ile. Ne işin var, niçin onlara ortaksın, niçin barışa ortak değilsin" diye konuştu
 
"ORTADA TERÖRİST YOK İSYANCI VAR"
BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, halkı özgürlüğe ve adalete kavuşturmayacak bir barışın barış olmayacağını kaydetti. Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü: "Barış dediğin şeyi, terörün tasfiyesi olarak bize anlatmaya kalkma. Ortada terörist yok isyancı var. İsyanı sona erdirmek istiyorsan, isyan sebeplerini ortadan kaldıracaksın. MHP'ye açıkça söylüyoruz. Şiddeti katliamı teşvik edersen, '1980 öncesinde bizi oyuna getirdiler' diye ağlamaya hakkın yok. Demek ki oyunu sen kurdun, sen oynuyordun o oyunu. Üçüncü olarak CHP'ye söylüyorum. AKP'nin barışını beğenmiyor musun? Kendi barışını getir. Eğer sen barış getirdiğinde biz getirmezsek namerdiz. Hadi bakalım barış ittifakı öneriyoruz buradan."
 
"SORUN HAK VE ÖZGÜRLÜK SORUNUDUR"
Bir yanda çözüm varmış gibi bir atmosfer oluşturulup komisyonlar kurulurken, diğer yanda sorunun hala 'terör sorunu', 'terörle mücadele sorunu' diye ifade edildiğini anımsatan İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de şöyle konuştu: "Biz diyoruz ki bu, terör sorunu değildir. Milyonları arkasına almış bir hareket, terör örgütü olamaz. Milyonların desteğini almış bir harekete siz böyle bir tanım ifade ederseniz bu sorunu çözmez. Bizim dediğimiz, bu sorun bir hak ve özgürlük sorunudur. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra 1924 Anayasası ile gasp edilen hakların geri iadesi meselesidir. Bizim barış dediğimiz şey, Kürt halkı başta olmak üzere dil, kültür ve kimlik haklarının yasal ve anayasal güvenceye kavuşmasıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler