BDPliler yemin etti

BDP'liler yemin etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama yılının başlaması nedeniyle bir tören düzenlendi.

Yemin etmeyen BDP'li milletvekilleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasından ardından Genel Kurul'da and içmeye başladı.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, çağırılmalarına rağmen yemin etmeye gelmedi.

CEMİL ÇİÇEK YENİ YASAMA YILINI AÇTI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24'nci dönem 2'nci Yasama Yılı açılışını yaptı. Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada işbirliği ve diyalog kanallarının geliştirilmesini talep ederek Meclis'in en önemli gündem maddesinin yeni Anayasa olduğunu söyledi.

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teröre ve terör şebekelerine karşı güçlü bir irade sergilenmelidir. Uzlaşma dilini bulmak zorundayız. Demokraside haklar ve özgürlükler sadece yaşayan bireyler içindir. Toplumsal barışı koruma konusunda herkesi sağduyuya çağırıyorum."

MECLİS TÖRENLE AÇILDI

Törene mecliste grubu bulunan tüm partilerden milletvekilleri katıldı.

Tören öncesi katılan milletvekilleri tek tek selamlaştı. Törene BDP'li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık temsil etti. TBMM'nin Yeni Yasama Yılı açılış programı, saat 14.00'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene CHP İstanbul Milletvekili Şafak Payev'de etekli olarak tekerlekli sandalyesi ile katıldı.

TBMM Genel Kurulu, saat 15.00'te Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Birleşimin açılmasının ardından, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sunuş konuşmasını yaptı. TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açılış konuşması'nın ardından, BDP'li Milletvekillerinin yemin etmeleri ile devam edecek.

Çiçek, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'nin 24. Dönem 2. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Törene, TBMM Başkanvekilleri Mehmet Sağlam, Güldal Mumcu, Sadık Yakut ile Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Nurettin Canikli, Ahmet Aydın, Ayşegül Bahçekapılı, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile milletvekilleri ve TBMM bürokratları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler