'Bebek yüzlü' katil yakalandı

'Bebek yüzlü' katil yakalandı

5 Ocak'tan bu yana firariydi.

İşlediği 10 cinayet ile seri katiller arasında gösterilen ve masum görüntüsü ile ’bebek yüzlü katil’ lakabı takılan ve geçen 5 Ocak günü Gaziantep H Tipi Cezaevi’nden firar eden 36 yaşındaki Ali Kaya, bu sabah güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kent merkezinde yakalandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Ocak günü cezaevinden firar eden 36 yaşındaki Ali Kaya'nın  yakalanması için bir cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Bu kapsamda İl Jandarma  Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş  Şube Müdürlüğü personelinden oluşan özel ekip kuruldu.

Elde ettiği istihbari ve bilgi ve vatandaşlardan gelen ihbarı  değerlendiren ekipler, 92 ayrı adrese baskın yaptı ancak firariye ulaşılamadı.

Kamuoyunda "Bebek yüzlü katil" olarak bilinen Ali Kaya'nın Düztepe Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını tespit eden ekipler, dün gece, jandarma  özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla söz konusu adrese operasyon yaptı. Operasyonda, Ali K. ile kendisine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen  bir kişi gözaltına alındı.

GÜNDE 3 YA DA 4 ADRES DEĞİŞTİRİYORMUŞ
Cezaevinden firar ettikten sonra Adana ve Mersin'e giden Ali K'nın yakalanmamak için günde 3-4 adres değiştirdiği ve Suriye'ye kaçmak için plan yaptığı bilgisine ulaşıldı. Bu arada yakalanan firarinin üzerinde 10 kişilik ölüm listesi çıktığı öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri tamamlanan hükümlü, geniş güvenlik önlemi altında cezaevine gönderildi.

BUGÜN OLMAZSA YARIN' DEMİŞTİ
Öte yandan Ali Kaya, cezaevi girişinde gazetecilere, "Hak yerini bulacak. Bugün olmazsa yarın hak yerini bulacak" dedi.

Ali Kaya, 5 Ocak'ta, açık görüş sırasında, kaldığı koğuşun havalandırmasından nevresimlerle çatıya tırmanarak nöbet tutan görevlinin bir anlık dalgınlığından yararlanıp 6 metrelik duvardan cezaevinin bahçesine  atlamıştı. Bahçede yaklaşık bir saat kadar bekleyen hükümlü, kalabalığın arasına  karışarak dışarıya çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler