Bedellde yaş sınırı 30

Bedell'de yaş sınırı 30

Başbakan Ak Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada bekletilere yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Ak Part grubunda yaptığı konuşmada günlerdir kamuoyunda merakla beklenilen "bedelli askerlik" konusunda gelinen son noktayı açıkladı. İşte Başbakan Erdoğan'ın "bedelli" konusunda söyledikleri:

"Bedelli askerlikle ilgili konuya geliyorum. Bazı kışla isimlerinin değiştirildiğini hatırlatmak istiyorum. Mustafa Muğlalı'nın Van'daki kışladan kaldırıldı. Milletimizi rencide eden bu uygulamaya son verildi.

Bedelli askerlik 9 yıl boyunca gündemimizde oldu. Şartların oluşmasını dikkatle gözledik. Bunun ilgili kurumlarla istişaresini yaptık. Asker sayımızı, potansiyelimizi gözönüne aldık. Bedelli için uygun şartların oluşturduğunu gösterdi.

Bedelli askerlik daha önce 3 kez çıkarılan kanunlarla mümkün hale geldi. Biz bedelli askerlik uygulaması ile iki önemli hedef gözetiyoruz. Bakaya kalan sayısının ciddi oranlarla arttığını bunu azaltmayı gözetiyoruz. Bazı sosyal hedefleri gözetiyoruz. Elde gelecek geliri şehit ailelerine, gazilerle ilgili faaliyetlerin finasmanına aktarıyoruz. Özürlülere aktardığımız fonu da artırıyoruz. Dünyanın TSK'nın ihtiyaç duyduğu şekilde yapıyoruz. Dövizle askerlik hakkına sahip olanlar 10 bin avro ödemek suretiyle bu yükümlülüğü yerine getirmiş olacak. Yurt dışında 3 yıl çalışanlar, 10 bin euro bedelle askerlik yapacaklar, 38 olan yaş sınırı ile 21 gün temel askerlik hizmeti de tamamen kaldırıldı. Fiili askerlik hizmetine başlamamış olan 30 yaşından gün almış olanlar bedelli askerlik hakkından yararlanacak. 30 bin Türk Lirası'nı ödeyecekler. 21 gün temel eğitimi de almayacaklar. Bedelli askerlik terörle mücadelede zafiyet oluşturmayacaktır.

Bedelli askerliğe ilişkin kanun tasarısı bugün itibariyle TBMM Başkanlığına teslim edilecek.

Vicdani ret olarak nitelenen düzenleme gündemimizde yer almamıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler