'Beklemekten sıkıldık! Ruhban Okulunu açıyoruz'

'Beklemekten sıkıldık! Ruhban Okulunu açıyoruz'

İktidarın bir türlü açmaya yanaşmadığı Heybeliada Ruhban Okulu, eğitime fiilen başlayacak.

Ruhban Okulu Başrahibi Elphiddophoros, yasa beklemekten bıktıklarını belirterek, “Okulu eğitime hazır hale getiriyoruz. Eğitim süresi 5 yıl olacak. Mezun olan din adamlarına verilecek diplomalar, Avrupa ve ABD’de de geçerli sayılacak” dedi

Rum Cemaat Vakıfları Desteleme Derneği’nin (RUMVADER) yürüttüğü ‘Azınlık Vatandaşları - Eşit Vatandaşlar’ projesi kapsamında Heybeliada Ruhban Okulu’nda gerçekleşen basın buluşmasında konuşan Elpidophoros önemli açıklamalarda bulundu. 42 yıldır kapalı kalan ruhban okulunu eğitime her an başlayacak şekilde hazır hale getireceklerini anlatan başrahip bunun için tarihi binada birçok yenilik yapacaklarını söyledi. Okulun akademik alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Elphidoporos “Okuma süresi 5 yıl olacak. Bu okulun mezunu master diplomasına sahip olarak mezun olacak. Diploma Avrupa ve Amerika tarafından kabul edilecek. Bunun için gerekli bağlantıları sağladık” diye konuştu. Elphidoporos eğitime izin verilmeyen ruhban okulunu şimdilik manastır olarak kullanacaklarını ifade ederek tarihi binayı tüm ziyaretçilere açtıklarını duyurdu. Ruhban Okulu’nun kütüphanesindeki 96 bin eseri dijital kataloglara aktardıklarını anlatan başrahip kitapları herkesin kullanımına açtıklarını söyledi.

Okulda yeni bir 300 kişilik kongre salonu açılacak. Yemyeşil ve büyük bir bahçeye sahip olan ruhban okulu yönetimi, doğaya zarar vermemek için kongre salonunu bahçeyi bozmayacak şekilde yerin altına inşa edecek. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler