Belçika karşısında zorlandık ama: 3-2

Belçika karşısında zorlandık ama: 3-2

A Milli Futbol Takımımız, 2012

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemelerinde Kazakistan'dan sonra Belçika'yı da 3 golle geçti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatmamıza rağmen ikinci yarıya Hamit'in golüyle başladık. 67'de Seminh ile öne geçtik. 2 dakika sonra Belçika beraberliği yakalamasına rağmen maçı bırakmadık. 78'de Arda ile skoru 3-2'ye getirip maçı bitirdik. Türkiye böylece A grubunda puanını 6 yaptı ve bu eylül eşiğini kayıpsız geçmeyi başardı. Belçika ise Almanya'dan sonra bizden de puan alamadı. 2 maçta sıfır çekti. Milli takımımızın bir sonraki maçı 8 ekimde Almanya ile deplasmanda... 

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler:  Damir Skomina, Marko Stancin,  Primoz Arhar (Slovenya)

TÜRKİYE: Onur Kıvrak - Sabri Sarıoğlu (dk. 73 Gökhan Gönül), Servet Çetin, Ömer Erdoğan, İsmail Köybaşı - Emre Belözoğlu, Selçuk İnan (dk. 46 Semih), Mehmet Aurelio, Hamit Altıntop - Tuncay Şanlı (dk. 82 Selçuk Şahin), Arda Turan

BELÇİKA: Logan Bailly - Toby Alderweireld, Daniel Van Buyten, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen - Timmy Simons, Guillaume Gillet (dk. 82 Hazard), Jan Vertonghen, Romelu Lukaku (dk. 75 Witsel)- Marouane Fellaini, Moussa Dembélé (dk. 64 Mirallas)

Goller: Dk. 48 Hamit, dk. 67 Semih, dk. 78Arda / dk. 28 ve 69 Van Buyten

Sarı kartlar: Emre, Aurelio / Van Buyten, Alderweireld

Kırmızı kart: Dk. 64 Kompany

Oyuna iyi başlayan taraftık. Top daha çok bizde ilk 10 dakikada. Bu bölüm içerisinde İsmail Köybaşı ile kaleyi yokladık. Onlar ise 7'de Fellaini ile. Bu futbolcunun ceza alanı dışından sert vuruşunu Onur soluna yatarak kontrol etti. 16'da gole çok yaklaştık. Topu iyi çevirdiğimiz bu dakikada soldan Arda nefis kesti, arka direkte bomboş kafayı vuran Tuncay topu dışarı attı.

Özellikle kanatları kullanmak istiyoruz ama sağ kanatta İsmail Köybaşı biraz etkisiz kalıyor. Serbest oynayan Tuncay ise gereksiz boş koşularla kendini yoruyor. 25 dakikalık bölümde en etkili futbolcumuz Arda, O'na ayak uyduran futbolcumuz şu ana kadar olmadı. Rakip Belçika ise ilk etkili atağında golü buldu. Soldan kullanılan korner atışında Servet Van Buyten'in arkasında kalınca bu futbolcu kafayla topu  ağlarımıza gönderdi.

31'de Fellaini Arda'ya kasıtlı bileğine vurmaması ve kart görmemesi oyuncularımızı sinirlendirdi. Net kırmızı çıkacağı yerde Sloven hakemin kart çıkarmamasına Emre itiraz edince sarı kartı gördü. 35'te kalemizde ikinci golü görmemiz işten bile değildi. Fellaini ile başlayan atakta direkte dönen top açıldı. Vermaelen vurdu top Aurelio'ya çarpıp uzaklaştı. Golden sonra etkisiz kaldığımız ilk yarıyı 1-0 geride tamamladık. Türkiye: 0 Belçika: 1

İkinci yarıya golle başladık. Dakikalar 48'i gösterirken millilerimiz Hamit ile golü buldu. İsmail sol kanattan hızla rakip sahaya girdi ve pasını arka direkte bekleyen Hamit'e bıraktı. Hamit'in ilk vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu Hamit tamamladı ve topu ağlara gönderdi..

Coşkulu seyirciyi de arkamıza alıp çok daha baskılı bir oyun ortaya koymaya başladık. İlk yarının etkisiz ismi İsmail de bu yarıda daha iyi kanat bindirmeleri yaptı. Rakip şaşkına döndü. 64'te Kompany oyundan atıldı. 66'da golü bulduk. Hamit'in sağdan kaleye paralel ortasına Semih yakaladı düzeltti vurdu ve ağları gördü. Şimdi skor avantajı da bizde. Ancak sevincimiz 2 dakika sürdü.

Kaleci Onur'un inanılmaz hatasından golü kalemizde gördük. Duran topta gelen ortaya boşa çıkan kalecimiz büyük hata yaptı. Van Buyten boş kaleye attı. Ama onların sevinci de kısa sürdü, 78'de Arda ile skoru 3-2'ye getirdik. Sağ taraftan Gökhan Gönül ceza alanına paralel attı Arda gelişine vurdu. Fellaini'ye çarpan top kaleciyi terse yatırdı.

 Golden sonra daha kontrollü oynadık ve maçı 3-2 kazanmayı başardık. Türkiye böylece Kazakistan'dan sonra Belçika'yı da yenerek puanını 6 yaptı. Belçika ise 2 maçta sıfır çekti. Milli takımımızın bir sonraki maçı 8 ekimde Almanya ile deplasmanda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler