Belçika son çeyrek finalist

Belçika son çeyrek finalist

ABD'yi 2-1'le geçen kırmızı şeytanlar, Arjantin'le çeyrek final mücadelesine çıkacak.

Dünya Kupası 2. tur maçları Belçika ile ABD arasındaydı. H Grubu'nun lideri Belçika, rakibini uzatma sonunda 2-1 yenerek son çeyrek finalist oldu. 

Salvador'daki mücadeleye etkili başlayan taraf Belçika oldu. Maçın ilk dakikasından itibaren gol pozisyonlarına giren turnuvanın gizli favorisi Belçika, bir türlü ABD kalecisi Tim Howard'ı geçemedi. 90 dakika boyunca 23'ü kaleyi tutan 31 şut atan Belçikalılara tek başına dur diyen Howard maçı uzatmaya taşıyan isim oldu. Normal sürenin son anlarında ABD Wondolowski ile inanılmaz bir pozisyonu harcayınca karşılaşma uzatmalara gitti. 

Uzatmanın ilk dakikasında yeni oyuna giren Lukaku'nun getirdiği topu tamamlayan De Bruyne, Howard'ı mağlup etti ve Belçika'yı öne geçirdi. Uzatma devresinin son anlarında bu kez De Bruyne'nin asistiyle Lukaku ile bir gol daha bulan Belçika rahatladığı düşünürken, 107. dakikada Green'in golüyle ABD farkı bire indirdi.

Golden sona bu kez baskı kuran ABD oldu. Çok net fırsatları kullanamayan ABD, skoru değiştiremedi ve mücadele 2-1 Belçika'nın üstünlüğüyle sona erdi. Böylece 1986'dan bu yana ilk kez çeyrek finale uzanan Belçika, Arjantin'in rakibi oldu. Belçika 1986'da da yarı finalde Arjantin'e Maradona'nın 2 golüyle 2-0 kaybetmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler