Belediye Başkanı Boz'dan şebeke suyu ile ilgili açıklama!

Belediye Başkanı Boz'dan şebeke suyu ile ilgili açıklama!

Çankırı şehir merkezinde musluklardan akan sarı ve yeşil renkli su için 48 saati aşkın süredir açıklama bekleyen vatandaşın sesine nihayet Belediye Başkanı Hüseyin Boz yanıt verdi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Twitter'dan yayımladığı mesajlarında "Arıtma tesisimizin su alma yapısı olan Güldürcek Barajında mevsimsel deişimler meydana gelmiştir. İstenilen miktarda su üretimi sağlanamamıştır. Bu süreçte suyu kullanan ilçelere de yeterli miktarda su verilememiştir. 
30 Ağustos günü barajın muhtelif katmanlarından su alma çalışmaları yapılmış, arıtılmış su verimi sağlanmış olsa da estetik açıdan istenilen başarı sağlanamamıştır.

1 Eylül saat 14:00 itibariyle barajdaki ham suyun en temiz katmanı tesbit edilmiş ve su alma yapısı bu noktaya sabitlenmiştir. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki içme suyu standardı olan TS 266'ya uygun olmayan hiçbir su şebekeye verilmemiştir.

 

Barajın uygun katmanı bulunduktan sonra suyun arıtma tesisine ve Çankırı'ya ulaşması için 80 km yol kat etmesi gerekmektedir. İşin kaynağında çözüme ulaşılmış ancak dağıtım noktalarında suyun normalleşmesi beklemektedir.

Anlayışınız için teşekkür ederiz." dedi.

İşte o mesajlar:

huseyin-boz-twitter-mesaj-01.jpg

huseyin-boz-twitter-mesaj-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler