Belediye Başkanı'nın koruması polis ile eşi ölü bulundu

Belediye Başkanı'nın koruması polis ile eşi ölü bulundu

Aydın'ın CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis memuru Hatice Alper Kavalcı (38) ile emekli öğretmen olan eşi Cevdet Kavalcı (65) evlerinde tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu.

Aydın'ın CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis memuru Hatice Alper Kavalcı (38) ile emekli öğretmen olan eşi Cevdet Kavalcı (65) evlerinde tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu.

Polis, Cevdet Kavalcı’nın geçen 3 Ağustos’ta evlendiği eşini ağzından vurduktan sonra aynı tabancayla başına ateş ederek intihar ettiği üzerinde duruyor. Olayın, Kavalcı çiftine iki gündür ulaşamayan yakınlarının polise haber vermesi üzerine ortaya çıktığı ve olayda kullanılan silahın Hatice Alper Kavalcı’nın beylik silanı olduğu belirtildi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise olayı haber alınca şoke olduğunu belirtip, "Kendisi yaklaşık 3 aydır korumalığımı yapıyordu. Ölümü nedeniyle büyük üzüntü duydum. Kendisiyle çalıştığımız süre içinde hiçbir sıkıntı yaşamadım" dedi. Aydın Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nde büyük üzüntü yaratan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

’SAÇINI NEDEN KIZILA BOYATTIN’
Kavalcı çiftinin sık sık kıskançlık nedeniyle kavga ettiklerini belirten komşularının polise verdikleri bilgide, "Cumartesi günü Hatice Alper Kavalcı kuaföre gidip saçını kızıla boyattı. Bu nedenle tartışığı eşi saçını kesmek istemiş. Saat 20.00 sıralarında evden silah sesi geldiğini duyduk. Ancak, kadının polis olduğunu bildiğimiz için kazayla olduğunu düşünüp, polisi aramadık" dedikleri öğrenildi.
Öte yandan evde yapılan incelemede olayın öncesinde Hatice Alper Kavalcı’nın kahve içerken, Cevdet Kavalcı’nın alkol aldığı belirlendi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Kavalcı çiftinin cesetleri Aydın Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

MESLEKTAŞLARI TÖREN DÜZENLEDİ
Aydın’da, eşiyle birlikte evlerinde ölü bulunan polis memuru Hatice Alper Kavalcı için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene Kavalcı’nın, yakın korumalığını yaptığı  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Emniyet Müdür Adnan Taştan, Kavalcı’nın annesi Güldane Alper, polis müdürleri ve çok sayıda meslektaşı katıldı. Cenaze tören alanına getirildiğinde gözyaşları sel oldu. 

Sinir krizi geçiren anne Alper’i Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu sakinleştirmeye çalıştı. Kavalcı’nın Emniyet Müdürlüğü’nün bahçesindeki bir masanın üzerine bırakılan tabutunun üzerine, çerçevelenmiş üniformalı bir fotoğrafı konuldu. Daha sonra, saygı duruşunda bulunulup, dua okundu. Helallik alınmasının ardından Kavalcı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınıp, cenaze aracına konuldu. Cenaze eskort eşliğinde ailesinin yaşadığı İzmir’e gönderildi. Kavalcı’nın cenazesinin yarın öğlen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde kılınacak namazın ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler