Belediye dershaneciliğe soyundu

Belediye dershaneciliğe soyundu

Çankırı Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde Eğitim ve Kariyer Merkezi adı altında bağımsız bir birim oluşturdu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç önceki gün geçtiğimiz günlerde Atatürk Bulvarı’nda faaliyete giren Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek yaptığı çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Basın toplantılarını özellikle çalışma yapılan yerlerde gerçekleştirdiğini dile getiren Dinç, üstü kapalı olarak yine muhalefeti hedef aldı. Dinç, “Biz basın toplantılarını laf olsun torba dolsun diye yapmıyoruz. İcraatın olduğu mekânda yapıyoruz. Yaptığımız işler hakikaten zerre kadar adam olanlar için alkışlanacak işler” dedi.

Göreve geldiği günden beri Çankırı’nın eğitimine kültürüne, tarihine, sanatına ve birikimine büyük önem verdiğini belirten Dinç, “Bu merkez de şu anda üniversiteye hazırlık kurslarımız başladı. Kurslarımızın tamamı ücretsiz olarak hizmete sunuldu. İsmi Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kariyer Merkezi’dir. Özellikle biz böyle bir merkezin bağımsız bir birim olarak hizmet vermesini ve bir farklılığı olmasını istedik. Yani belediyemizin herhangi bir yerinde sıkış tıkış böyle oluversin diye yaptığımız bir merkez değil. Kendi binası ile kendi personeli ile kendi eğiticileri ile hep beraberce insanımıza tam anlamıyla hizmet veren bir birim olarak düşündüğümüz için bağımsız olarak hazırladık burayı. Burası sıradan bir merkez değil eğitim ve kariyer için hedefi olanlar kendini yetiştirmek meslek edinmek zamanını daha iyi kullanmak isteyenler için disiplinli, istikrarlı bir sistemle fırsatlar sunacaktır” dedi.

Dershanenin şu ana kadar 330 öğrenci sayısına ulaştığını belirten Dinç, 18 sınıfta 21 öğretmenin görev yaptığını ve öğretmen seçiminde oldukça titiz davrandıklarını kaydetti

Toplantı sonunda basın mensuplarına sınıfları gezdiren Dinç, eğitim için tüm imkânlarını sonuna kadar kullanacağını söyledi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler