Belediye, Hanımlar Lokali açıyor

Belediye, Hanımlar Lokali açıyor

Çankırı Belediyesinin hizmete açacağı lokalin açılışına milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in katılması bekleniyor.

Çankırı Belediyesi’nin hanımlara yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bugün açılışı gerçekleştirilecek olan hanımlar lokalinin tanıtımı önceki gün Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yapıldı.

Kadınların el becerilerinin artırılması, aile ekonomisine katkı sağlamaları ve sosyal yaşamda aktif rol alabilmeleri için kadınlara yönelik çalışmalar arasında önemli bir yer tutan hanımlar lokalinde, hanımlar hem oturup sohbet edebilecek, hem spor yapabilecek, hem de el becerilerine göre kurs alabilecekler.

BAŞKAN DİNÇ: HANIMLAR LOKALİ
ÖRNEK BİR MERKEZ OLACAK

Belediye Başkanı İrfan Dinç, farklı fonksiyonlar yüklenerek geliştirilen hanımlar lokalinin Çankırı’da örnek bir merkez olacağını söyledi. Günlük dönüşümlü olarak bin 500 kişiye cevap verebilecek kapasiteye sahip olan hanımlar lokalinde spor salonu, kafeterya, mini sinema ve konferans salonu, oyun salonu ve çocuklar için de oyun parkları bulunuyor. Başkan Dinç, önümüzdeki aylarda Fatih Mahallesi’nde bir hanımlar lokalinin de açılacağını söyledi.

Hanımlar lokalinin, hanımların en iyisine layık olduklarının somut bir göstergesi olduğuna inandığını belirten Başkan Dinç, “Çankırılı kadınlarımızın emrindeyiz. Sosyal ihtiyaçların karşılandığı, sağlıklı bir yaşamla birlikte el becerilerinin geliştirilmesiyle aile ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Burayı komplike bir merkez olarak dizayn ettik. Burası bir başlangıç. En az iki tane hanımlar lokali daha yapacağız. Burayla alakalı ilk planımız bağımsız bir yer olmasını sağlamak” dedi.

Hanımlar lokaline isteyen bütün hanımlar gelebilecek, ancak bunun için üyelik şartı ve sembolik bir aidat olacak. Başkan Dinç, lokal daha açılmadan 500’den fazla kadının başvuruda bulunduğunu söyledi. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler