Belediye, pazarcıdan para toplayamıyormuş!

Belediye, pazarcıdan para toplayamıyormuş!

Çankırı Belediye Meclisince alınan karara göre, haftanın belirli günlerinde Merkez'in çeşitli semtlerinde kurulan pazar yerleri ayrı ayrı ya da birlikte 5 yıllığına kiralanabilecek.

Çankırı Belediyesi, kent Merkezinde haftanın çeşitli günleri kurulan semt pazar yerlerinin tamamının ya da ayrı ayrı kiralanması kararını aldı.

Belediye yönetiminin aldığı karar gereğince Çarşamba günleri; Buğday Pazarı mahallesindeki yeni Çarşamba Pazarı ve Mimar Sinan Mahallesindeki, Büyük camii yanında kurulan semt pazarı ile Pazar günleri Aksu Mahallesinde kurulan Pazar pazarının yine Aksu Mahallesinde Perşembe günü kurulan ve Cuma günleri Kırkevler Mahallesinde kurulan semt pazarlarından gerek personel yetersizliği ve gereksiz yere vatandaşlarla yaşanan sorunlar nedeniyle, işgaliye tahsilatında güçlüklerle karşılaşıldığı yönünde.

Belediyenin bu gerekçelerle birlikte gerek tahsilatın arttırılması ve gerekse personel tasarrufu sağlanabilmesi için anılan yerlerin ayrı ayrı veya birlikte İhale yöntemi ile 5 yıl süreyle kiraya verilmesine, Pazar yerlerinin kiralanmasıyla ilgili usul ve esasların belirlenmesi için Encümene yetki verilmesine ve anılan yerlerin kiraya verilerek sözleşme yapılmasına, sözleşme yapılmasıyla birlikte 07.01.2010 tarih ve 8 Sayılı Çankırı Pazar Yeri Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılmasına, gereği için evrakın Gelir Bürosuna havalesi kararı için Mecliste yapılan oylama "kabul" olarak geçti.

Belediye Encümenince hazırlanacak ihale şartnamesi ile semtlerde kurulan pazar yerleri önümüzdeki günlerde "kiralık" olarak ihaleye çıkartılacak.

RECEP DOĞRU: PAZARCI OLARAK DA
MECLİS ÜYESİ OLARAK DA KARŞIYIM

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız MHP Belediye Meclis Üyesi Recep Doğru "Belediye bir kamu kuruluşu. Böylesi bir kurumun yapamadığı işi eli değnekliler mi yapacak? Hem pazarcı esnafından birisi hem de MHP Belediye Meclis üyesi olarak bu uygulamaya karşıyım. Belediye görevlisi pazarda anons yapıyor: Çığırtkanlık yapmak yasaktır. Yapanlara ceza uygulanacaktır! Bu anonstan sonra pazada çığırtkanlık yine devam ediyor! Ama böylesi davranış sergileyenlere tek bir ceza kesilmiyor. Kesilemiyor! Alınan son kararla daha önceden kararlaştırılan bazı adreslere işin ihale edileceğini düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler