Belediye Yazıişleri, bırak bu işleri!

Belediye Yazıişleri, bırak bu işleri!

Çankırı Belediyesi'nin içler acısı haline dokunaklı bir örnek.

Çankırı Belediyesi'nin içler acısı halini gözler önüne sermek için çok fazla araştırmaya gerek olmadığı gün gibi aşikar. Belediye hizmetlerinin daha doğrusu Belediye Başkanı İrfan Dinç'in göreve geldiği günden bu yana bir türlü "oluşturamadığı" mevcut Belediye kadrosu 8 yılı geride bırakırken çuvallamaya hız kesmeden devam ediyor.

İŞTE SİZE SON ÖRNEK 

Malumunuz Çankırı Belediye Meclisi ayda bir kez toplanıyor. Ve bu toplantıda alınan kararlar Belediye'nin Yazıişleri Müdürlüğünce zapta geçiriliyor.

Çankırı Belediye Meclisi'nin adeta kronikleşen kararlarından bir tanesi de "Belediye Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü kayda alınması" teklifi! Bu teklif yıllardan bu yana MHP Grubunca Meclis'e önerilir ancak Belediye Başkanı İrfan Dinç'in yaşanılan rezaletlerin görüntülü kayda geçmesini engelle gayreti hep başarıyla sonuçlanır!

Bu yıl da benzer teklif Çankırı Belediye Meclisi'nin 1 Mart 2012 tarihli oturumunda ele alındı ve bakın nasıl bir karar çıktı:

"Karar No: 4 Toplantı tarihi: 03.01.2012

Kararın Özü: Meclis toplantılarının kaydı hakkında karar:

KARAR YAZISI

Yazı İşleri Müdürlüğünün 26.12.2011 tarih ve 170 sayılı Meclis Başkanlığına havaleli teklif yazıları üzerinde yapılan müzakerede;

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.maddesinin son paragrafında “Toplantılar Meclis Kararıyla sesli ve görüntülü cihazlara da kaydedilir” denmektedir.

2011 yılında Belediye Meclisinde yapılacak olan Meclis Toplantılarının sesli cihaza kaydedilmesine, üyelerden Hamdi Yorulmaz, Kamil Çoban, Hatice Yakar, Yunus Coçar, Ahmet Köse, Recep Doğru, A.Serhat Kalaycı, Mehmet Gökmen, Satılmış Barak ve İsmail Çakmak’ın ret oylarına karşılık diğer üyelerin kabul oyları ve oy çokluğu ile kabulüne, gereği için evrakın Yazı İşleri Müdürlüğüne havalesine 03.01.2012 tarihinde karar verildi.

İrfan Dinç - Meclis Başkanı, Rafet Alemdar - Katip Üye, Fatma Öztürk - Katip Üye"

SONRASI MI? İŞTE BU DA SONRASI KARAR!

Çankırı Belediyesi Ocak 2012 ayı toplantısında alınan bu karar Şubat 2012 toplantısında düzeltme yapılması talebiyle gündeme getiriliyor.

"Tarih: 02.02.2012 Karar No: 39 Konusu: Karar tashihi

Kararın Özü: 03.01.2012 tarih ve 4 sayılı Meclis Kararının tashihine dair karar:

KARAR YAZISI

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20.maddesinin son paragrafında “Toplantılar Meclis Kararıyla sesli ve görüntülü cihazlara da kaydedilir” denmektedir.

03.01.2012 tarih ve 4 sayılı alınan meclis kararına, üyelerden Hamdi Yorulmaz, Kamil Çoban, Hatice Yakar, Yunus Coçar, Ahmet Köse, Recep Doğru, A.Serhat Kalaycı, Mehmet Gökmen, Satılmış Barak, Serdar Kantar ve İsmail Çakmak’ın vermiş oldukları önerge ve Belediye Meclisince yapılan müzakere neticesinde;

2012 yılında Belediye Meclisinde yapılacak olan Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihaza  kaydedilmesine, üyelerden Hamdi Yorulmaz, Kamil Çoban, Hatice Yakar, Yunus Coçar, Ahmet Köse, Recep Doğru, A.Serhat Kalaycı, Mehmet Gökmen, Satılmış Barak ve İsmail Çakmak’ın kabul oylarına karşılık, diğer üyelerin yalnızca sesli kayıta kabul oyları ve oyçokluğu ile sesli kaydına kabulüne, gereği için evrakın Yazı İşleri Müdürlüğüne havalesine 03.01.2012 tarihinde  karar verildi.

İrfan Dinç - Meclis Başkanı, Rafet Alemdar - Katip Üye, Fatma Öztürk - Katip Üye"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler