Belediyeden üniversiteye bedelsiz arazi

Belediye'den üniversiteye bedelsiz arazi

Çankırı Belediyesi, Karatekin Üniversitesi'ne 118 dönüm araziyi bedelsiz devretti.

Çankırı Belediyesi, Uluyazı Kampus alanında bulunan kendisine ait 118 dönüm araziyi üniversiteye hibe etti.

Çankırı Tapu Müdürlüğünde yapılan törene Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş katıldı.

İmza töreni öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak kıt imkânlarına rağmen üniversiteye destek vermeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Burası belediyemizin en büyük mülkiyeti, burası belediyemizin canı-ciğeri, belediye burayı bedelsiz devrediyor, imkânsızlıklar içinde devrediyor. Hem kültürel, hem de şehrin gelişmesi anlamında belediyemiz üniversitenin ne kadar önemli olduğunun farkında. O yüzden bunu üniversitemizden esirgemedik’’ dedi.

Üniversitenin Çankırı’ya bir an önce gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Dinç, şöyle devam etti:

“Biz, üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımız kanaatindeyiz. Sadece bu değil, daha üniversitenin organları ortaya çıkmadan üniversiteye sosyal tesis yaptık. Neden yaptık? Üniversitemiz bir an evvel Çankırı’ya gelsin üniversitenin hocaları ben nerde kalacağım sıkıntısı çekmesin diye. Üniversitemiz ilim adamları içinde bir cazibe merkezi olsun istedik. Belediyemizin bir kuruş parası yokken imkânsızlıklar içinde bu tesisi yaptık. Çankırı Belediyesi imkânsızlıklar içerisinde üniversiteye yardımda bulunuyor. Bilmiyorum bu kadar imkânsızlık içinde üniversiteye bu kadar yardım eden başka belediye var mı?”

Başkanın ardından konuşan Rektör Ali İbrahim Savaş ise, “Başkana teşekkür ediyorum. Uluyazı’nın tahsisi gerçekleştiğinde meclisin hızlı hareket ederek imar planını 2 gün içinde yapması işimizi çok kolaylaştırdı. Orada 116 ve 118 parselli arsalar belediyemize aitti. Arkadaşlarımız çalışmalarına başladılar ve belediyemiz üniversitemize bu arsaları hibe etti. İnşallah Haziran ayı gibi de üniversitemiz rahatlayacak, taşınacak” ifadelerini kullandı.
Rektör Savaş’ın esprili bir şekilde “Uluyazı kampüsünün yolunu da yaptırıverseniz” sözleri gülüşmelere neden olurken, Başkan Dinç, “Canımızı verdik hocam daha ne verelim?” dedi. Esprili sözlerine devam eden Savaş, “Kapımızın önüne asfalt istemiyoruz ki” ifadelerini kullanırken, Uluyazı Kampus Alanında bulunan 100 dönüm ve 18 dönüm 300 metrekarelik alan üniversiteye ücretsiz devredildi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler