Bendevi Palandökenden Bağ-Kurluya müjde

Bendevi Palandöken'den Bağ-Kurlu'ya müjde

TESK Genel Başkanı Palandöken müjdeyi canlı yayında verdi…

Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Konya TV’de yayınlanan “Ankara’nın Zirvesi isimli programda soruları yanıtlarken Bağ-Kur emeklilerini sevindirecek bir müjde verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Müsteşarının kendisini aradığını ve “Sayın Bakan’dan Esnaf ve sanatkarın sosyal güvenliği ile ilgili bir talebiniz olmuş” dediğini belirten Palandöken, “Teşkilat taleplerini bize bildirsin. Çarşamba günü de masaya yatıralım dedim. Önümüzdeki haftada hükümet ve muhalefet partileri ziyaretimizde bu işi halledeceğiz” diye konuştu.

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Dursun Erkılıç’ın Ankara Temsilcisi olduğu Konya TV için hazırlayıp sunduğu “Ankara’nın Zirvesi” isimli programa katılarak soruları cevapladı.

Palandöken, Cuma akşamları canlı olarak yayınlanan programda bir soruyu cevaplandırırken Bağ-Kur emeklilerini sevindirecek bir müjde verdi.

Dursun Erkılıç’ın İntibak Yasasıyla Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında da bir düzeltme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Palandöken, “Programa gelmeden 2 saat evvel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı Müsteşarının kendisini aradığını ve “Sayın Bakan’dan Esnaf ve sanatkarın sosyal güvenliği ile ilgili bir talebiniz olmuş” dediğini belirterek şöyle devam etti:

“Ben de, bu yasadan sadece sigortalılar yararlanacak. Esnaf ve sanatkarın intibaktaki yeri ne olacak dedim. En düşük maaşı biz alıyoruz. Dünyadaki uygulamaya göre de sadece kendi nam ve hesabına çalışan, yani kendi cebinden ödediği bir sosyal güvenlik kurumuyuz biz. Bağ-Kur Türkiye’de böyle başladı. Dolayısıyla biz şimdi en alt kademeden maaş alıyoruz. Sayın müsteşar müjdeli bir haber verdi. İntibak yasasıyla ilgili, başkan yardımcıları, müsteşar yardımcıları, SGK Başkan ve başkan yardımcılarıyla, sizinle bir görüşme yapacağız. Bununla ilgili bir randevu takvimi belirleyin, taleplerinizi bir daha alalım dedi. Sevindim heyecanlandım. Genel sekreter yardımcısına bir genelge yayımlamasını istedim. Teşkilat taleplerini bize bildirsin. Çarşamba günü de masaya yatıralım dedim. Önümüzdeki haftada hükümet ve muhalefet partileri ziyaretimizde tekrar bu işi halledeceğiz. Bu bir müjde niteliğinde ama aranmamız ve sorunun bizim talebimiz üzerine gerçekleşmesi, Konfederasyon’un daha önceki yazışmalarının dikkate alınması benim için çok önemli. Çünkü bir haksızlığa uğruyorduk. SGK’nın eşit davranması lazım. Böylelikle bu mesele de halledilecek. Esnafın beklediği başka bir şey var. Diyorlar ki, ‘Bizim şimdi maaşımızdan emekli aylığımızda belirli bir pay kesiliyor. Bu ne olacak?’ onunla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü bu bir haksızlık. Çünkü biz emekliğimizi hak ettik. Dolayısıyla SGK olsun, Bağ-Kur olsun, Emekli Sandığı olsun, vecibelerini yerine getirmiş emekli olmuş. Ancak geçinemediği için, geçim şartlarını zorlayarak devlete yük olmadan yeni bir istihdam kaynağı yaratıyor. Değer üretiyor. Neden bir daha bunun maaşından % 14-15 kesiyorsunuz?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler