Benfica: 2 - Galatasaray: 1

Benfica: 2 - Galatasaray: 1

Şampiyonlar Ligi C Grubunda mücadele eden Galatasaray, deplasmanda yenilgiden kurtulamadı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 4. maçında Işık Stadı'nda Benfica'ya 2-1 mağlup oldu. 2 duran top golüyle Portekiz'den eli boş dönen temsilcimiz, gruptan çıkma şansını oldukça azalttı. 

Ev sahibi takım karşılaşmaya hızlı başlayarak, ilk 5 dakika içinde Galatasaray kalesinde iki önemli gol pozisyonu yakaladı. Hücumda özellikle sol kanadı kullanan Benfica'da Arjantinli Gaitan öne çıkan isim oldu. Hücuma çıkmakta zorlanan Galatasaray ise ilk 45 dakikada sadece bir kez rakip kaleyi bulan şut çekebildi. 25. dakikada Sneijder'in şutunda topu kaleci Julio Cesar kurtardı. İlk yarıda üstün oynayan taraf Benfica olsa da, kaleci Muslera önemli kurtarışlarla gole izin vermedi. Bu arada 41. dakikada bir serbest vuruş pozisyonunda rakibi tartışmaya giren Burak Yılmaz sarı kart görünce 25 Kasım'da deplasmanda Atletico Madrid'e karşı oynanacak maçta kart cezalısı durumuna düştü. 

İkinci yarı Galatasaray'ın pozisyonuyla başlasa da golü bulan Benfica oldu. 52. dakikada kullanılan serbest vuruşta oluşan karambolde Chedjou'dan seken topa sert vuran Jonas skoru 1-0'a getirdi. Temsilcimizin bu gole yanıtı çok gecikmedi. 58. dakikada ceza sahasında Burak'ın pasında Podolski klasik gollerinden biriyle beraberliği sağladı. Bu gol Alman yıldızın gruplardaki 2. golü olarak kayıtlara geçti. 67. dakikada temsilcimiz çok basit bir golle yine yenik duruma düştü. Kullanılan kornerde bir türlü uzaklaşmayan topu Luisao net bir vuruşla takımını bir kez daha öne geçirdi. 

Kalan dakiklarda temsilcimiz beraberlik golünü bulamadı. Özellikle 90+1'de Yasin inanılmaz bir gol kaçırdı ve karşılaşma 2-1 sona erdi. Böylece 4 puanda ve 3. sırada kalan Galatasaray, 2. tur şansını oldukça azalttı. Benfica ise 9 puanla son 2 maç öncesinde avantaj yakaladı.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçlarında alınan sonuçlar

A GRUBU
Real Madrid: 1 - Paris Saint-Germain: 0
Shakhtar Donetsk: 4 - Malmö FF: 0

B GRRUBU
Manchester United: 1 - CSKA Moskova: 0
PSV Eindhoven: 2 - Wolfsburg: 0

C GRUBU
FC Astana: 0 - Atletico Madrid: 0
Benfica: 2 - Galatasaray: 1

D GRUBU
Mönchengladbach: 1 - Juventus: 1
Sevilla: 1 - Manchester City: 3

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler