Berat Atalay: AKP'ye verilen her oy Türkiye'nin bölünmesine atılan bir adımdır

Berat Atalay: AKP'ye verilen her oy Türkiye'nin bölünmesine atılan bir adımdır

CHP Çankırı Milletvekili Adayı Murat Berat Atalay ülke gündemiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay'ın açıklaması şöyle:

"Ülkemiz büyük bir kaosun içine itildi. Avrupa'ya götürüyorum diye dolmuşa bindiren aklını yitirmiş şoför bizi Ortadoğu bataklığında bıraktı. Bugün ülkede güvenlik yok, huzur yok, hukuk yok.

Çözüm süreci adı altında PKK'nın silahlanmasına ve ülke içine yerleşmesine göz yuman AKP iktidarı 7 Haziranda gerekli oyu alamayınca yeniden çatışma ortamı oluşturdu. Artık her gün şehit gelmekte ve sivil vatandaş ve çocuklar ölmektedir. 

Saygıdeğer Çankırılı hemşehrilerim; Sizden oy istemeye gelen AKP'lilere sorun;

- Oslo'da PKK ile masaya oturduğunuzda ne konuştunuz?

- Dolmabahçe'de imzaladığınız 10 madde bir bölünme süreci değil mi?

- İmralı'da 5 yıldızlı otelde kalan teröristbaşı Öcalan ile ne konuştunuz, ne anlaşma yaptınız?
Teröristlerle Kandile gidip ne anlaşması yaptınız?

Acı ama gerçek bu ki; bugün şehit olan asker ve polisimiz Erdoğan'ın çözüm sürecini buzdolabına koymasından dolayı şehit olmaktadır. Peki Erdoğan neden çözüm sürecini buzdolabına koydu? Gerekli oy alamadığı, Başkan olamadığı için koydu. 

Çözüm sürecinden PKK'nın silahlanmasına göz yuman AKP şimdi şehit cenazesi gelmesini sadece seyrediyor. 

Şehit Binbaşının kardeşi Yarbay Mehmet Alkan, 'Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş' diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok' diye feryat etti.  

Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in annesi Emine Güzel ise 'Neredesin Tayyip' diyerek 'Zindana atsınlar isterse beni. Onun PKK'lı askerleri vurdu oğlumu. Benim oğlum ne yaptı onlara? Onların PKK'lı askerleri silahlarla yıktırdılar onları. Onları beslediler, onlar vurdu oğlumu', sözleriyle tepki gösterdi.

Artık vatandaşımız gerçeği gördü. Terör örgütü PKK'yı kimin palazlandırdığını iyi biliyor. Şimdi ise güya terörle mücadele yapıyorum diyerek oy almaya çalışıyor. PKK şehre inip bombalar, mayınlar yerleştirirken iktidar siz değil miydiniz?

Şimdi sandık bir kez daha önümüze konacak. AKP'ye verilen her oy yeni bir şehit demektir. AKP'ye verilen her oy Türkiye'nin bölünmesine atılan bir adımdır. AKP'ye verilen her oy Türkiye'nin terör bataklığına düşmesi demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler