Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlanıyor

Berkin Elvan son yolculuğuna uğurlanıyor

Gezi Parkı eylemlerinde yaralanan ve 9 ay süren yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, bugün toprağa verilecek.

Ekmek almak için bakkala giderken Gezi eylemlerine müdahale eden polis tarafından gaz kapsülüyle başından vurulan Berkin Elvan yoğun bakımda 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşen, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın cenazesi bugün toprağa verilecek. Bu arada, Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinden sonra dün grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti.

Berkin Elvan'ın cenazesi en önde, binlerce kişi arkasında, Şişli'ye doğru yola çıktı. Büyük bir insan seli yolu kapladı. Kortej Feriköy Mezarlığı'na doğru ilerliyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

15:40 Okmeydanı Cemevi'nden yola çıkarılan Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli Meydanı'na getirildi. Kalabalık arasında yavaş yavaş ilerleyen cenaze aracı, Feriköy Mezarlığı'na götürülüyor.

15:20 Taksim Dayanışması, Feriköy’deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı’na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

15:00 Cenazeyi bekleyenler Berkin Evlan'ın mezarına karanfil ve misket bıraktı.

14:45 İnsanlar saat 13.30’dan itibaren Şişli’de toplanmaya başladı. Saat 14.45 itibariyle onbinlerce insan vardı.

14:20 E5 boyunca Okmeydanı'ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluşmak üzere... Yürüyüşte ön sırada vekiller de var, AK Parti ilçe binası önünde kısa bir gerginlik yaşandı.

13:40 Berkin Elvan'ın cenazesi Şişli'ye doğru götürülüyor. Şişli'de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi'nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

13:30 Berkin Elvan'ın cenazesi helallik için evinin önündeyken Berkin'in mezar taşını da bir genç taşıyor.

13:15 Okmeydanı'nda kortej, Berkin'in hep oynadığı parka gidiyor. Daha sonra Berkin'in cenazesi helallik almak için evine götürülecek.

12:45 Okmeydanı Cemevi'ndeki tören sona erdi. Berkin'in cenazesi helallik için evine götürülüyor. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı'na götürülecek.

12:40 Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

12:40 Cenaze töreni başladı. Berkin'in tabutu getirildi. Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin'in cenaze namazını kıldırıyor. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okuyor.

12:35 Berkin'in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

12:20 Cemevi önünde toplanan binlerce kişi 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' sloganı atıyor.

12:15 Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

TÖREN ÖNCESİ NELER OLDU?
Öğle saatlerinde düzenlenecek törenden saatler önce binlerce insan cenazenin bulunduğu Okmeydanı Cemevi'ne akın etti.

Vurulduğunda 45 olan kilosu 16’ya düşen, 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi üzerine grupların Okmeydanı ve çevresinde bekleyişi sabaha kadar devam etti. Grup üyeleri, Okmeydanı Cemevi’ne çıkan caddelerin girişlerine barikatlar kurup ateş yaktı. Barikatların etrafına da Berkin Elvan’ın fotoğrafları asıldı.

CEMEVİ ÖNÜNDEKİ KALABALIK ARTTIKÇA ARTTI
Berkin Elvan'ın cenazesinin bulunduğu Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika arttı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğu Berkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.

Törenin ardından Şişli’ye yürünecek ve daha sonra cenaze burada oluşturulacak kortejle birlikte Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek.

Cenazenin bulunduğu Okmeydanı'nda bölge esnafının sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR
Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekledi.

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN
Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

CHP ve BDP'li VEKİLLER CEMEVİNDE
Sarıgül'ün ardından CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, umut Oran, Süheyl Batum, Müslüm Sarı, Aykut Erdoğdu, HDP ve BDP'den Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel Cemevinde.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI
Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

BİR KİŞİ FENALAŞTI
Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ
Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM
Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

Öte yandan, KESK ve DİSK, cenaze nedeniyle 1 günlük grev yapacak.

İTÜ'DE BERKİN ELVAN İÇİN 1 DAKİKALIK 'SES ÇIKARMA' EYLEMİ
İstanbul Teknik Üniversitesi( İTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için üniversitenin yemekhanesinde 'ses çıkarma' eylemi gerçekleştirdi.

İTÜ yemekhanesinde bir araya gelen üniversite öğrencileri öğle yemeğinden önce Berkin Elvan için eylem yaptı. Ders yoğunluğundan bazı öğrencileri arkadaşlarının Berkin Elvan'ın bugünkü cenazesine katılamayacakları söyleyen grup sözcüsü bunun için yemekhanede 1 dakikalık 'ses çıkarma' eylemi yapmak istediklerini söyledi. Bunun üzerine yemekhanede bulunan öğrenciler ellerindeki bardak, çatal ve kaşıkları yemekhanedeki masalara 1 dakika vurarak eylemlerini gerçekleştirdi.

İETT GÜZERGAH DEĞİŞTİRDİ
Bu arada, Okmeydanı yönündeki bütün İETT otobüslerinin güzergahları değiştirildi.

Taksim Gezi Parkı'da saat 12.00 itibariyle kapatıldı.

METROBÜS DURAĞINDA İLGİNÇ PROTESTO
Okmeydanı'nda otobüs durağında elinde 'Ben Berkin Elvan'ım' yazan bir kağıt ve boynuna astığı ekmekle bekleyen genç dikkat çekti.

104408780870.jpg

BERKİN BİR DAHA UYANAMADI
Gezi protestoları sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için sokağa çıkınca gaz kapsülüyle başından vurularak komaya giren 15 yaşındaki Berkin Elvan, dün sabah hayatını kaybetti. Yoğun bakımda geçirdiği 269 günde 16 kiloya düşen Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın edenleri polis, biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 1 kişi başından yaralandı.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜ ÇANKIRI'DA DA PROTESTO EDİLDİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler