Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 İZLE

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 2 İZLE

Derbinin gülen tarafı sarı-lacivertliler oldu.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun 2. derbisinde gülen Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe oldu. Bu sezon ilk derbisini kazanan sarı lacivertliler, böylece liderliğe yükselmiş oldu. 

Spor Toto Süper Lig'de haftanın en önemli maçında haftaya lider giren Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk etti. Derbide iki takım da kazanıp haftayı lider kapatmak amacındaydı. 

Kayseri Erciyesspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei oynadı.  Kayseri Erciyesspor karşısında sonradan oyuna girip takımının 2 golünü atan Kerim Frei, orta alanının sağında görev yaptı. Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen Jose Sosa ile Mustafa Pektemek, derbide 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Kayseri Erciyesspor maçının 37. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemeyen Olcay Şahan da derbide ilk 11'de sahaya çıktı. Bu arada siyah-beyazlılarda Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Pedro Franco, Jose Sosa, Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek yedek soyundu.

 Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş ile oynadığı derbi maça ilk 11'de 3 değişiklikle çıktı. Geçen hafta Gençlerbirliği maçında ilk 11'de oynayan Sow, Hasan Ali Kaldırım ve Webo, derbi maçta yedek soyundu. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, bu oyuncuların yerlerine Caner Erkin, Bekir İrtegün ve Emenike'yi Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya sürdü.

Sezon başından bu yana İsmail Kartal'ın istediği performansa ulaşamayan Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, yine yedek soyundu. Diego, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarının ardından Beşiktaş maçında da yedekler arasında yer aldı.

Karşılaşma adeta golle başladı. Fenerbahçe, 3. dakikada sol kanatta Alper'in hazırladığı pozisyonda Emenike ile golü bularak 1-0 öne geçti.  3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altı pasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. ev sahibi ilk önemli pozisyonunu 9. dakikada buldu.  Oğuzhan'ın kafayla ceza sahsına bıraktığı topu, altı pasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, Volkan başarılıydı. 

 

Bu pozisyondan sonra karşılıklı ataklar gelişirken,  maçın kırılma anı 43. dakikada yaşandı. Beşiktaş'ın önemli ismi Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe, 1 kişi fazla oynamanın avantajını iyi kullandı ve rakibine önemli fırsat vermedi. Hızlı ataklarla etkili olmaya çalışan sarı lacivertliler, Emenike ile 74. dakikada çok net bir fırsatı kullanamadı. Beraberlik için bastıran Beşiktaş defansta açıklar verince Fenerbahçe, 2. golü buldu. Emenike'nin pasında Tolga ile karşı karşıya kalan Sow 85. dakikada farkı ikiye çıkaran isim oldu.

Maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe, puanını 16'ya çıkarıp liderliği ele geçirdi. Beşiktaş ise 14 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler