Beşiktaş: 0 - İstanbul Başakşehir: 0

Beşiktaş: 0 - İstanbul Başakşehir: 0

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de haftanın son maçına Başakşehir ile 0-0 berabere kalarak son 2 maçtaki 5. puanını bıraktı.

Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında İstanbul Başakşehir ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisine göre 3 değişiklik yaptı. Fenerbahçe maçında sakatlanan Tolga Zengin'in yerine oyuna dahil olan kaleci Günay Güvenç, bugünkü mücadelede ilk 11'de sahaya çıkarken, Cenk Gönen yedek soyundu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de şans bulan Günay, İstanbul Başakşehir maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk kez Süper Lig'de ilk 11'de görev aldı.

Necip Uysal'ın yerine savunmanın göbeğinde Ersan Adem Gülüm ile birlikte görev alan Tomas Sivok, uzun bir aradan sonra formasına kavuştu. Geçen sezon olduğu gibi 2014-2015'te de uzun süreli sakatlıklar yaşayan Çek oyuncu, 148 gün sonra forma giydi. Bu sezon ligdeki son maçını 9 Kasım 2014'te yine İstanbul Başakşehir'e karşı oynayan Sivok, takımının lacivert-turunculu ekiple yaptığı bir başka maçta görev alma şansı yakaladı. Sivok, kaptanlık görevini de uzun bir aradan sonra üstlendi.

İstanbul Başakşehir'de ise bu sezon toplam 8 sarı kart gören Uğur Uçar, cezasından dolayı kadroda yer almadı.

Beşiktaş'ın ev sahibi olarak sahaya çıktığı karşılaşmada, iki tribüne seyirci alınmadı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından siyah-beyazlı kulübe tribün kapatma cezası nedeniyle batı ve kuzey kale arkası tribünlerinde taraftarlar bulunmadı.

Yoğun yağmur altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da organize olmakta oldukça zorlandı. İlk 30 dakikada önemli pozisyon yaşanmazken, daha sonra kontrolü ele geçiren Beşiktaş, 33. dakikada Sosa'yla gole çok yaklaştı. Bu dakikada topla hareketlenen ve çalımlarla ceza alanına sokulan Sosa, Olcay'la verkaça girdi. Ceza alanında kaleci Volkan Babacan'la karşı karşıya kalan Sosa'nın penaltı noktasının gerisinden yerden vuruşunda,  top auta çıktı.

Siyah beyazlılar 41. dakikada, üst üste iki pozisyonda gole yine çok yaklaştı. Sol taraftan topla hareketlenen ve rakibinden sıyrılarak ceza alanına giren Gökhan Töre'nin yerden içeriye çevirdiği topa, Sosa penaltı noktası civarından sert vurdu. Kaleci Volkan Babacan'ın güçlükle çeldiği top, Olcay'ın önünde kaldı. Sağ çaprazdan Olcay'ın meşin yuvarlağa bekletmeden vuruşunda, yerdeki Volkan Babacan topa ayaklarıyla müdahale etti ve gole izin vermedi.

İkinci yarıda da oyunda değişen bir şey olmadı. Baskıyı artırmak isteyen Beşiktaş, hücum bölgesindeki pas hataları nedeniyle aradığı pozisyonları bulamadı. Duran toplarla gol arayan siyah beyazlılar, uzun süre sonra formasına kavuşan Sivok ile fırsat yakaladı ama Volkan başarılıydı. Konuk Başakşehir ise hızlı orta saha oyuncularıyla gol arayan takımdı. Visca ve Mossoro ile Günay'ın kalesini yoklayan turuncu mavililer, genç kaleciyi geçemedi. 

İki takımın  da çabası sonuç vermeyince mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Böylece son 2 maçta 5 puan bırakan siyah beyazlılar, haftayı 55 puanda 3. sırada tamamladı. 4. lük mücadelesi veren Başakşehir ise haftayı 44 puanla tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler