Beşiktaş: 1 - DG Sivasspor: 2

Beşiktaş: 1 - DG Sivasspor: 2

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, sahasında Demir Grup Sivasspor'a 2-1 yenildi ve üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan karşılaşmada Loris Karius ve Tolgay Arslan'ı kadroya almadı. Alman kaleci Loris Karius'u Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da oynatmayan Güneş, Demir Grup Sivasspor maçında da kaleyi Tolga Zengin'e emanet etti. Yedek kaleci olarak ise Utku Yuvakuran görev yaptı.

Tolgay Arslan'a da Demir Grup Sivasspor maçında görev vermeyen Güneş, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda oynanan Genk maçına göre kadroda 4 değişiklik yaptı. Güneş, sakatlığı bulunan Jeremain Lens ve cezalı Gary Medel'in yanı sıra Dorukhan Toköz ile Necip Uysal'a Demir Grup Sivasspor maçında görev vermedi.

Hafta içinde teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş karşısına antrenör Hakan Keleş yönetiminde çıktı.

Maça etkili başlayan Beşiktaş oldu. Quaresma'nın getirdiği toplarla pozisyon arayan Beşiktaş aradığı golü de 11. dakikada buldu. Sağ kanattan Quaresma'nın ceza sahasına ortaladığı uçarak kafa vuran Güven siyah beyazlı formayla ilk golünü atarak takımını öne geçirdi. Muazzam bir orta yapan Quaresma asistlerine bir yenisini daha ekledi. 

Ancak siyah beyazlıların üstünlüğü sadece 3 dakika sürdü. 14. dakikada Robinho'nun sol kanattan kullandığı korner atışında arka direkte David Braz, topu aşırtma bir şekilde kaleye gönderdi. Oğuzhan Özyakup'un kafayla çizgi üzerindeki müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu ve skora denge geldi. 

İlk yarı bu skorla sona ererken konuk takım 53. dakikada öne geçti. Oğuzhan'ın hatası sonucu topu kapan Emre Kılınç, Tolga ile karşı karşıya kaldı ve takımını öne geçiren golü attı. 

Konuk takım, 70. dakikada Torje'nin ortasında Robinho topu ağlara gönderdi ama hakem VAR'ın da yardımıyla ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 75. dakikada bu kez Beşiktaş, Medjani'nin Ljajic'e müdahalesine hakem penaltı dedi. Ancak VAR, bu kez de pozisyonun başında ofsayta hükmetti. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu da kararını iptal etti.   

Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşmayı konuk takım 2-1 kazandı. Böylece üst üste 2. yenilgisini alan Beşiktaş, 18 puanda kaldı. Sivasspor ise 14 puana yükseldi. 

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları:

Bursaspor: 1 - Kasımpaşa: 2
Fenerbahçe: 2 - Aytemiz Alanyaspor: 0
Antalyaspor: 1 - Akhisarspor: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler