Beşiktaş: 1 - Gençlerbirliği: 0

Beşiktaş: 1 - Gençlerbirliği: 0

Spor Toto Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek 1 maç eksiğine rağmen Fenerbahçe'nin 1 puan önünde liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın son maçında Gençlerbirliği'ni konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçının 11'inde 3 değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlıların Süper Lig'de geride kalan hafta Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 1-0 kazandığı 18. haftanın erteleme müsabakasının 11'inde görev alan Gökhan Töre, Necip Uysal ve Dusko Tosic'in yerine Olcay Şahan, Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans verdi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Süper Lig'deki son Bursaspor maçının 11'inde 2 değişiklik yaptı. Başkent temsilcisinde sarı kart cezalısı Olafur Skulason ile sakatlığı bulunan Serdar Gürler'in yerine Doğa Kaya ve Djalma Campos şans buldu.

Karşılaşmaya Beşiktaş, öne alanda presle başladı Kaptığı toplarla konuk defası eksik yakalamayı planlayan siyah beyazlılar, 17. dakikada gole çok yaklaştı. İsmail Köybaşı'nın soldan yaptığı ortada, altıpasın önünde uygun durumda topla buluşan Olcay Şahan'ın kafa vuruşunda, top üst direkten döndü.

Kalan bölümde Beşiktaş üstünlüğü vardı ama bunları tehlikeli ataklara çeviremedi. Oyunu geride kabul eden Gençlerbrliği ise tek şutunu 41. dakikada atabildi. 

İkinci yarıda Olcay-Cenk değişikliği oyunun kaderini değiştirdi. Hücum alanında daha etkili olmaya başlayan siyah beyazlılar, 62. dakikada öne geçmeyi başardı. Cenk'in arapasında Sosa, Gomez'i gördü. Alman yıldız da 2 haftalık suskunluğunu bozan vuruşu yaptı ve ligdeki 16. golüyle takımını öne geçirdi. Sosa ise 7. asistine imza attı.  

Kalan bölümde Beşiktaş 1-0 üstünlüğünü korumayı başardı ve haftayı 51 puanla zirvede tamamladı. 1 maçı eksik olan siyah beyazlılar, Kadıköy'de oyananacak Fenerbahçe derbisine ezeli rakibinin önünde gitmey başardı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler