Beşiktaş: 1 - Napoli: 1

Beşiktaş: 1 - Napoli: 1

Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu 4. maçında temsilcimiz Beşiktaş, Napoli ile 1-1 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş, Napoli'yi elinden kaçırdı.. 79'da penaltıdan Quaresma ile golü bulan Kartal, 82'de Hamsik'e engel olamayınca liderlik fırsatını tepti. Artık 2. turun parolası belli: Benfica, Vodafone Arena'dan çıkamayacak.

Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. haftasında Napoli'yi konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, yaşanan sakatlıklar sonrası Spor Toto Süper Lig'deki Gençlerbirliği maçına göre önemli değişiklikler yaptı.

Süper Lig'deki Antalyaspor maçında Caner Erkin'i kaybeden ve Gençlerbirliği karşısında da Anderson Talisca ile Necip Uysal'ın sakatlığı nedeniyle bu oyunculardan yoksun kalan siyah-beyazlı ekip, son resmi karşılaşmaya göre 5 farklı oyuncuyla Napoli maçına çıktı. Napoli maçında sakatlanan ve Antalyaspor ile Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemeyen Gökhan İnler, sakatlığının geçmesinin ardından İtalya temsilcisiyle yapılan ikinci karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıktı.

Güneş, Napoli ile oynanan ilk maçta olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar'a görev verdi. İtalya'daki karşılaşmada iki gol kaydeden ancak Gençlerbirliği mücadelesinde ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar, ikinci karşılaşmada da takımı adına gol aramak üzere ilk 11'de oynadı. 

Siyah-beyazlı ekipte savunmanın göbeğinde şans bulan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, 266 gün sonra Beşiktaş formasıyla bir resmi maçta ilk 11'de görev aldı. Geçen sezon başında transfer edilen ancak Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, Napoli karşısında Marcelo ile savunmanın göbeğinde oynadı. Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Rhodolfo, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk üç maçta yedekler arasında yer almıştı

Sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği maçı kadrosunda yer almayan Atiba Hutchinson, iyileşmesinin ardından Napoli mücadelesinde kaptan olarak sahaya çıktı. Teknik direktör Güneş, son lig karşılaşmasında ilk 11'de oynattığı Gökhan Gönül'ü yedek soyundurup bu oyuncunun yerine sağ bekte Andreas Beck'e görev verdi.

Caner Erkin'in sakatlığı sonrası stoperde istikrarlı futboluyla taraftarların sevgisini kazanan Dusko Tosic'in, görev yeri değişti. Savunmanın göbeğinde Marcelo ile iyi bir uyum sağlayan Tosic, Napoli maçında sol bekte görev alırken, Adriano Correia bu oyuncunun önünde takıma katkı vermeye çalıştı. Beşiktaş'ta kalede yine Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, Anderson Talisca'nın sakatlığı sonrası hücuma dönük orta saha görevini Tolgay Arslan yerine getirdi.Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma ise orta sahanın sağında şans buldu.

İlk yarıda kontrollü oyunu tercih eden temsilcimiz karşısında Napoli, Gabbiadini ve Insigne ile maçın başında önemli fırsatlar yakaladı. Dakikalar ilerledikçe İtalyan ekibinin savunma arkasına yaptığı koşulara önlem alan Kara Kartal, oyunu orta alana sıkıştırdı. 23. dakikada ise sakatlık kabusu yine hortladı. Adelesinde sertleşme hisseden Tosic'in yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu. 29. dakikada Beşiktaş ilk yarının en tehlikeli pozisyonunu yakaladı. Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Koulibaly'nin uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası içi sol çaprazındaki Hutchinson'un önünde kaldı. Kanadalı oyuncunun müsait durumdaki vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta gitti. İlk yarının kalan dakikalarında başka önemli pozisyon olmadı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarının başında Callejon ile fırsat yakalayan Napoli'ye başka şans tanımayan Kartal, 66. dakikada Oğuzhan-Gökhan İnler değişikliğinden sonra hareketlendi. 79. dakikada Quaresma'nın golüyle üstünlüğü yakalayan temsilcimiz, 82. dakikada Hamsik'in golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu skorun ardından yenillmezliğini koruyan Beşiktaş, 6 puana çıktı. Lider Napoli ise 7 puanda haftayı tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler