Beşiktaş: 1 - Trabzonspor: 2

Beşiktaş: 1 - Trabzonspor: 2

Süper Toto Süper Ligin 2. haftasında Beşiktaş, Trabzonspor'a 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Spor Toto Süper Lig'de haftanın dev maçında Trabzonspor, Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti. İlk yarıda sessiz olan maçta ikinci yarı Fırtına koptu. Karadeniz Fırtınası Yusuf ile Olimpiyat'ı şoke etti, Q17 kimsenin beklemediği anda gol attı ardından oyundan atıldı. 10 kişi kalan Kartal'a darbeyi Erkan Zengin vurdu, bordo mavililer 7 maç sonra Beşiktaş karşısında galibiyet aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni takımıyla İstanbul'daki ilk resmi maçına, uzun yıllar görev yaptığı bordo-mavili ekip karşısında çıktı. Tecrübeli teknik adam, bordo-mavili ekip karşısında ligin ilk haftasında Mersin İdmanyurdu karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'den tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yerine sol kanatta Ramon Motta'ya forma veren Güneş, Mario Gomez'i yedek soyundurdu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ligde son oynanan ve 1-0 kazanılan Bursaspor maçının ilk 11'inde bulunan 2 oyuncuyu, Beşiktaş karşısında tercih etmedi. Gürcü teknik adam, Bursaspor müsabakasının 11'inde bulunan Carl Medjani ve Oscar Cardozo'yu Beşiktaş maçının yedekleri arasında tercih ederken, bu isimlerine yerine Aykut Demir ile Dame N'Doye'ye 11'de görev verdi. Ayrıca bordo-mavili ekipte, sakatlıkları bulunan Jose Bosingwa, Mehmet Ekici ve Mustapha Yatabare, Beşiktaş müsabakasında da takımdaki yerlerini alamadılar.

Taraftarının da desteğiyle maça baskılı başlayan Beşiktaş, Quaresma'nın taşıdığı topları gol ayaklarıyla buluşturmakta zorlandı. Bordo-mavili ekibin kalesine yüklenmesine rağmen net gol pozisyonları bulamayan siyah-beyazlılar, Olcay Şahan'ın 19. dakikada uzaktan sert şutu dışında bir tehlike oluşturamadı. İlk yarının son bölümüne doğru baskısını arttırsa da skoru değiştiremedi ve devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

Beşiktaş'ın ilk dakikalarındaki baskılı oyununu kıran Trabzonspor, Yusuf Erdoğan gibi hızlı oyuncularıyla kontra atak geliştirmek istedi. Savunmada Mustafa Yumlu ve Cavanda, orta alanda ise Mbia'nın gösterdiği iyi performansla oyuna denge getiren bordo-mavili takım, hücumda Beşiktaş'a göre daha üretken bir görüntü çizdi. Geliştirdiği ataklarda golü bulamayan Karadeniz ekibi, iyi yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı.

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ 

İkinci yarı ise ilk yarının tam tersi bir hikaye vardı. 53. dakikada dev maçta sessizlik bozuldu. Yusuf Erdoğani N'Doye'nin enfes asistinde topu ağlara gönderdi. Bu golden 4 dakika sonra Beşiktaş ilginç bir golle eşitliği sağladı. Sağ kanattan Queresma'nın ortasında kaleye yönelen top uzak direğe çarptıktan sonra Onur'un önünden geçerek ağlara gitti. Eşitliği yakalayan Kartal hiç beklemediği bir anda 10 kişi kaldı. İlk yarıdan sarı kartı bulunan Quaresma, serbest vuruş esnasında hakem düdüğünü beklemeyince ikinci kartını gördü ve siyah-beyazlılar sahada 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın 84'üncü dakikasında Erkan Zengin takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Trabzonspor, İstanbul'dan 3 puanı 2 golle çıkaran taraf oldu.

trabzonspor-besiktas-resim-08.jpg

Günün diğer karşılaşmalarında;

Kayserispor: 1 - Torku Konyaspor: 1
Akhisar Belediyespor: 2 - Mersin İdmanyurdu: 0

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler