Beşiktaş: 2 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1

Beşiktaş: 2 - Evkur Yeni Malatyaspor: 1

Spor Toto Süper Lig'deki son 2 maçında 1 puan alabilen Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor'u 2-1 yenerek 2 maç aradan sonra kazanmayı başardı. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursaspor maçına göre Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11'de üç değişiklik yaptı. Ligin 4. haftasındaki maçta ilk 11'de sahaya çıkan Adriano, Tolgay Arslan ve Ryan Babel, Evkur Yeni Malatyaspor karşısında yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı ekipte Adriano'nun yerine Caner Erkin sol bekte oynadı. Adem Ljajic, Tolgay Arslan'ın yerine ilk 11'de şans bulurken, son haftalarda düşüş yaşayan Ryan Babel'in yerine ise orta sahanın solunda Jeremain Lens forma giydi. 

Malatyaspor ise Seth, Buğra ve Pereira'nın yerine Erkan, Murat ve Donald forma giydi. 

Karşılaşmaya Beşiktaş hızlı başladı ama konuk takım özellikle orta sahada rakibini durdurmayı başardı. Siyah beyazlılar ilk yarının en önemli fırsatını yeni transfer Ljajic ile yakaladı ama golü bulamadı. Devre de 0-0 sona erdi. 2. yarıda Lens - Babel değişikliğiyle başlayan Beşiktaş baskısını artırıp golü de buldu. 52. dakikada kullanılan kornerde bu sezonun golcü ismi Pepe sahneye çıktı ve takımını öne geçiren isim oldu. Kariyerinin en golcü sezonunu yaşayan Portekizli yıldız, 9. maçındaki 5. golüne imza attı. Ligde ise 3. golüne ulaşan Pepe ligde Vodafone Park'ta oynanan 3 maçta da gol atmış oldu. 

Golden sonra biraz daha atağa çıkan Malatyaspor pozisyon bulmaya başladı. Ancak Karius iki pozisyonda başarılıydı. 74.dakikada siyah beyazlılar 10 kişi kaldı. Medel 2. sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Şilili isim, Fenerbahçe derbisinde de cezalı duruma düşmüş oldu. 

10 kişi kalan Beşiktaş 81. dakikada farkı ikiye çıkardı. Negredo'nun Mina'dan sıyrılıp içeri çevirdiği topu Babel boş kaleye gönderdi ve takımını rahatlatan isim oldu. 

88. dakikada konuk takım farkı bire indiren golü attı. Boutaib'in vuruşunda Karius başarılıydı. Dönen topta Aleksic, kaleci ve defansı çalımladı vurdu, çizgiden Caner çıkardı ama Guilherme'ye çarpan top ağlara gitti ve fark bire indi. 

Kalan bölümde siyah beyazlılar üstünlüğü korudu ve karşılaşmayı 2-1 kazanmayı başardı. 2 maç aradan sonra kazanan Beşiktaş puanını 10'a çıkarırken, üstüste 2. kez kaybeden Malatyaspor ise 7 puanda kaldı.  

Günün diğer maçlarında;

Ankaragücü: 1 - Akhisarspor: 0
Göztepe: 2 - Kayserispor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler