Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1

Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 1

Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın en önemli maçında Beşiktaş, Galatasaray'ı 2-1 yenerek hem liderliği bırakmadı, hem de rakibini 2011'den bu yana ilk kez yendi.

Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11'inde iki değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Dusko Tosic'in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm'e forma verdi. Kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş derbisinin kadrosunda, Kazak ekibi Astana ile Şampiyonlar Ligi'nde yapılan ve 1-1 beraberlikle tamamlanan müsabakanın 11'inde değişikliğe gitmedi. Özellikle ön liberoda Selçuk İnan'ın yanında görev vereceği oyuncu konusunda arayış içinde olan Denizli, Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'nun Astana karşılaşmasındaki performansından memnun kalması sonrası, bu mevkide de aradığı ismi bulmuş oldu. Sarı-kırmızılı ekibin başında 4. resmi müsabakasına çıkan Denizli, ön liberoda Selçuk İnan ile Kasımpaşa karşısında Emre Çolak'a, Bursaspor önünde Jose Rodriguez'e, Astana maçında ise Aurelien Chedjou'ya görev vermişti.

Karşılaşma çok hızlı başladı. İlk 10 dakikada iki kalede de pozisyonlar oldu. Ancak 10. dakikadan sonra kontrolü tamamen ele geçiren Beşiktaş, Galatasaray'a kalan 35 dakikada şut imkanı vermedi Orta sahadan hızlı çıkışlarla etkili olan siyah beyazlılar, Sosa, İsmail ve Gomez ile gole çok yaklaştı. Ancak onlar da ilk 45 dakikada 3'ü çok tehlikeli pozisyonda olmak üzere 5 kurtarış yapan Muslera'yı geçemedi. İlk yarıda Beşiktaş 15 şut atarken, Galatasaray hepsi ilk 10 dakikada olmak üzere sadece 2 şut atabildi. Siyah beyazlılar, rakip ceza sahasına 17 orta yaparken, Galatasaray'da bu rakam 3'te kaldı. 

İkinci yarı ise çok hızlı başladı. Biraz daha rakip kalede görünmeye çalışan Galatasaray sürpriz bir golle öne geçmeyi başardı. uzun topta kalesinden çıkan Günay topa vuramadı. Fırsatı kaçırmayan Sneijder topu ağlara göndermekte zorlanmadı. Beşiktaş bu gole çok çabuk cevap verdi. 56. dakikada orta sahadan topu alan Gomez ceza sahasına girmeden vurdu ve skora dengeyi getiren isim oldu. 

73. dakikada Beşiktaş karşılaşmada ilk kez öne geçti. Sağ kanattan yapılan ortada Semih'ten seken topa gelişine nefis vuran Gökhan Töre maçta topla ilk buluşmasında takımını öne geçiren isim oldu. 

Kalan bölümde üstünlüğünü korumayı başaran Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazanarak rakibi karşısında 4 yıldır süren galibiyet hasretine son verdi. Liderliği de bırakmayan siyah beyazlılar, Galatasaray ile arasındaki puan farkını da 9'a çıkarıp rakibinin şampiyonluk umutlarına ağır bir darbe vurmuş oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler