Beşiktaş: 2 - Kardemir Karabükspor: 1

Beşiktaş: 2 - Kardemir Karabükspor: 1

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Karabükspor'u 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş, liderlik maçında kümede kalma mücadelesi veren Karabükspor'a acımadı, yeniden zirveyi devraldı. Kartal ölüp ölüp dirildiği maçta 90+6'de Cenk Tosun'un golüyle üç puanı aldı, siyah beyazlılar şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyet aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kardemir Karabükspor karşısında, son Kasımpaşa maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı. Bilic, kart cezası biten Gökhan Töre'ye ilk 11'de şans verirken, Olcay Şahan'ı yedek soyundurdu. Siyah-beyazlı ekipte kaleyi bu karşılaşmada da Günay Güvenç korurken, sakatlığı geçen kaleci Cenk Gönen, 18 kişilik kadroda yer buldu. Sakatlıkları bulunan kaleci Tolga Zengin ile Veli Kavlak'ın yanı sıra, Milosevic, Opare, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral ise Ankara'ya getirilmedi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, son Gençlerbirliği maçından farklı olarak Ahmet İlhan Özek, Murat Akça ve Tanju Kayhan'a ilk 11'de şans verdi. Gençlerbirliği ile oynanan ve Karadeniz temsilcisinin 2-1 kazandığı karşılaşmada ilk 11'de yer alan Emre Özkan yedek kulübesinde otururken, Mabiala ve Traore ise 18 kişilik kadroya alınmadı. 

Siyah beyazlılar liderlik için çıktığı karşılaşmada ilk 20 dakikada tutuk bir görüntü sergiledi. Pozisyon bulmakta Kartal hücumda çoğalmakta zorluk çekti. 25. dakikada Kara Kartal ilk organize gelişen atağında golü buldu. Sağ taraftan Serdar Kurtuluş'un ortasına iyi yükselen Atiba, düzgün bir kafa vuruşuyla skor tabelasını değiştirdi. Golden sonra oyunu kontrolünü alan Beşiktaş, 42. dakikada sahadaki sayısal avantajı da ele geçirdi.  Erdem Özgenç'in geri pasında, Demba Ba'nın önünden geçen topa kalesini terk eden Waterman ceza sahası dışında elle müdahalede bulundu. Bu pozisyonda Waterman'a kırmızı kart göstererek oyundan ihraç eden hakem Bülent Yıldırım, aynı zamanda serbest vuruş kararı verdi. 45. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak yan kale direğine çarparak auta çıktı. Ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya rakip kalede pozisyon arayan Kartal 54. dakikada Demba Ba ile gole çok yaklaştı. 58. dakikada siyah beyazlılar da 10 kişi kaldı. Savunma arkasına atılan topta hareketlen Ahmet İlhan, Necip ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Faul düdüğünü çalan hakem Bülent Yıldırım, Necip'e de kırmızı kart gösterdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş'ın Tolgay ve Sivok ile girdiği pozisyonlarda kaleci Aziz müthiş kurtarışlar yaptı. 78. dakikada ise Kartal'ı şoke sokan gol geldi. Sağ köşeden Erdem'in kullandığı kornerde ön direkte iyi yükselen Musa'nın kafa vuruşu ağlara gitti..

90+6'da sahneye Cenk Tosun çıktı ve Kartalı 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Böylece 61 puana yükselen Beşiktaş, averajla aynı puandaki Galatasaray'ın önünde haftayı zirvede tamamladı. 21 puanda kalan Karabükspor için ise umutlar biraz daha azaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler