Beşiktaş: 2 - Skenderbeu: 0

Beşiktaş: 2 - Skenderbeu: 0

Kartal turu Lizbon'a bıraktı...

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki 5. maçında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Arnavutluk temsilcisi Skenderbeu'yu 2-0 yendi ancak Rusya'da oynanan grubun bir diğer maçında Sporting Lizbon deplasmanda Lokomotiv Moskova'yı 4-2 yenerek H Grubu'nda işleri karıştırdı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın üst tura çıkabilmesi için son hafta karşılaşmasında Lizbon deplasmanından en az 1 puanla dönmesi gerekiyor.
 
Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Medicana Sivasspor maçının 11'inde 4 değişiklik yaptı. Sezon başından bu yana tüm resmi maçlarda forma giyen Mario Gomez'in yanı sıra Ricardo Quaresma ile Olcay Şahan'ı yedek kulübesinde oturtan Güneş, belindeki ağrılar nedeniylede  Jose Sosa'yı 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Mücadelede Cenk Tosun'un yanı sıra Kerim Frei ve Necip Uysal da ilk 11'de kendinilerine yer buldular.

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, Gökhan Töre ve Cenk Tosun Skenderbeu ceza sahasında etkili oldu.Mücadelenin 35. dakikasında İsmail Köybaşı'nın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topta Cenk Tosun Skenderbeu savunmasının arasından şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve temsilcimizi 1-0 öne geçirdi. Skenderbeu sol kanatta Salihi ve Abazi ile etkili oldu ancak skoru değiştirecek golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Ersan Gülüm yaşadığı sakatlık sonrası yerini Dusko Tosic'e bıraktı.

İkinci yarıya ön sahada pres yaparak başlayan Arnavutluk temsilcisi, Beşiktaş kalesinde önemli pozisyonlar bulmasına karşın Tolga Zengin'i geçemedi. Karşılaşmanın 70. dakikasında Dusko Tosic'in kale önüne kestiği topta Cenk Tosun müsait pozisyonda topu dışarı attı. 78. dakika Cenk Tosun, Quaresma'nın pasında topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca mücadele 2-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Beşiktaş H Grubu'nda 9 puanla liderliği yükseldi. Arnavutluk ekibi Skenderbeu ise 3 puanla grubun son sırasına demir attı.

UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin skorları:

A GRUBU
Celtic: 1 - Ajax: 2
Molde: 0 - Fenerbahçe: 2 / MAÇ YAZISI

B GRUBU
Rubin Kazan: 2 - Sion: 0
Liverpool: 2 - Bordeaux: 1

C GRUBU
Krasnodar: 1 - Borussia Dortmund: 0
PAOK: 0 - Qabala: 0

D GRUBU:
Club Brugge: 0 - Napoli: 1
Legia Warszawa: 1 - Midtjylland: 0

E GRUBU
Dinamo Minsk: 1 - Viktoria Plzen: 0
Villarreal: 1 - Rapid Wien: 0

F GRUBU
Sporting Braga: 2 - Slovan Liberec: 1
Marseille: 2 - Groningen: 1

G GRUBU
Lazio: 3 - Dnipro Dnipropetrovsk: 1
Rosenborg: 1 - Saint-Etienne: 1

H GRUBU
Beşiktaş: 2 - Skenderbeu Korçe: 0
Lokomotiv Moskova: 2 - Sporting Lisbon: 4

I GRUBU
Basel: 2 - Fiorentina: 2
Belenenses: 0 - Lech Poznan: 0

J GRUBU
Monaco: 0 - Anderlecht: 2
Qarabağ Ağdam: 0 - Tottenham: 1

K GRUBU
Schalke 04: 1 - APOEL Nicosia: 0
Sparta Prag: 1 - Asteras Tripolis: 0

L GRUBU
Augsburg: 2 - Athletic Bilbao: 3
AZ Alkmaar: 1 - Partizan Belgrade: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler