Beşiktaş: 3 - Antalyaspor: 0

Beşiktaş: 3 - Antalyaspor: 0

Beşiktaş 29 gün sonra Vodafone Arena'ya döndü ve Antalyaspor'u 3-0 yenerek Süper Lig'deki üstüste 3. galibiyetine imza attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki Napoli zaferinden sonra evinde Antalyaspor'la karşılaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş son Napoli mücadelesine göre 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. İtalya'daki karşılaşmada ilk 11'de forma giyen Necip Uysal, Caner Erkin ve Andreas Beck, Antalyaspor maçında yedekler arasında yer aldı. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Gökhan Gönül, Anderson Talisca ve Cenk Tosun şans bulurken sakatlığı devam eden Oğuzhan Özyakup kadroda yer almadı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş oyundaki üstünlüğünü Antalyaspor'a kabul ettirdi. 30. dakikada Aboubakar'ın ceza sahasının hemen önünden şutunda Antalyaspor kalecisi Ferhat Kaplan gole izin vermezken bu pozisyondan 6 dakika sonra bu kez Talisca şansını denedi ancak Ferhat bir kez daha kalesini gole kapattı. 

İlk yarının 45. dakikasında Aboubakar sahneye çıktı ve attığı şık golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda Kamerunlu golcünün Süper Lig'de attığı ilk gol oldu. İlk yarı bu skorla sona ererken Antalyasporlu Diego Angelo gol sonrasında hakeme yaptığı itirazlardan dolayı maçın hakemi Barış Şimşek tarafından doğrudan kırmızı kartla oyun dışı gönderildi.

İkinci yarıya da etkili başlayan siyah beyazlılar Dusko Tosic ile gole yaklaştı. Tolgay Arslan'ın ceza alanına gönderdiği topta  Ferhat Kaplan'ı aşan topa hareketlenen Dusko Tosic uzak kale direği dibinde yaptığı kafa vuruşunda başarılı olamadı.

Mücadelenin 60. dakikasında bu kez Aboubakar altıpas içinde topla buluştu ancak vuruşu üstten auta çıktı.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Quaresma'nın sağ kanattan ortasında Talisca ceza sahasının içinde kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı. Mücadelenin 70. dakikasında Tolgay Arslan yerine oyuna dahil olan Caner Erkin 80. dakikada sakatlanarak oyun dışında kaldı. Caner'in yerine oyuna Ömer Şişmanoğlu girdi.

Maçta son sözü 89. dakikada attığı golle Talisca söyledi ve Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Beşiktaş ligde üstüste 3. galibiyetini alırken 20 puanla 2. sıraya yükseldi. Antalyaspor ise 3 puanla ligin son sırasında kaldı.

BEŞİKTAŞ: 3 - ANTALYASPOR: 0

STAT: Vodafone Arena
HAKEM:Barış Şimşek

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Tosic, Marcelo, Adriano, Tolgay, Atiba, Aboubakar, Talisca, Quaresma, Cenk.
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

ANTALYASPOR: Ferhat, Celutska, Chico, Diego, Sakıb, Zeki, Charles, Danilo, Deniz, Motta, Eto'o.
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları
Kardemir Karabükspor: 0 - Medipol Başakşehir: 2
Osmanlıspor FK: 1 - Kasımpaşa: 2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler