Beşiktaş: 3 - Benfica: 3 (izle)

Beşiktaş: 3 - Benfica: 3 (izle)

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nun 5. hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş, Benfica ile 3-3 berabere kaldı.

İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Kartal, ikinci yarıda pes etmedi ve taraftarının müthiş desteğiyle skoru 3-3'e getirdi.  Böylece yenilmezlik unvanını sürdüren Kartal, gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Adanaspor ile oynanan karşılaşmaya göre Benfica maçında kadroda iki oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, sakatlıkları geçen Dusko Tosic ve Adriano Correia'nın dönmesiyle takım kurgusunu değiştirdi. Adanaspor maçında savunmanın göbeğinde oynayan Atınç Nukan, Portekiz temsilcisiyle yapılan maçta yedeğe çekilirken, bu oyuncunun yerine Tosic, Marcelo ile stoperde görev aldı. Adanaspor mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Cenk Tosun'un da yedek başladığı karşılaşmada, forvette Vincent Aboubakar görev aldı. Siyah-beyazlı takımda kalede Fabricio Agosto Ramirez yer alırken, savunmanın sağında Gökhan Gönül şans buldu. Defansın önünde Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson'ın oynadığı Beşiktaş'ta, orta saha Adriano'nun yanı sıra Ricardo Quaresma ve Oğuzhan Özyakup'tan oluştu. Bu arada genelde Süper Lig maçlarında forma şansı bulan Gökhan Gönül, siyah-beyazlı formayla ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı.

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, takımının Beşiktaş ile yaptığı ilk karşılaşmaya göre kadrosunda iki değişikliğe gitti. Vitoria, ilk maçta sakatlıkları nedeniyle oynamayan Luisao ile Kostas Mitroglou'yu ikinci karşılaşmada ilk 11'de görevlendirdi. İlk maçta ilk 11'de görev alan Lisandro Lopez yedek soyunurken, Andre Horta ise kadroda yer almadı.

Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmada ilh tehlikeli atak Benfica'dan geldi. 3. dakikada Mitroglou'nun pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Eliseu'nun şutunda top direğe çarpıp dışarı çıktı. 4. dakikada ise Oğuzhan'ın sağdan ortaladığı topa Benfica savunmasının ters vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ederson'dan döndü. Dönen topu önünde bulan Aboubakar'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ancak karşılaşmanın hakemi pozisyonda ofsayt kararı verdi. 10. dakikada maalesef top ağlarımıza gitti. Mitroglou'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Guedes, Fabricio'dan sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi ve Benfica'yı 1-0 öne geçirdi. 25. dakikada Benfica skoru 2-0 yaptı. Beşiktaş'ın hücumda kaptırdığı topla atağa çıkan Portekiz ekibinde Semedo, ceza sahası sol çaprazından sert bir şutla topu ağlara gönderdi. Kartal ikinci golün şokunu atamadan üçüncü golü kalesine gördü. 31. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta Mitroglou'nun kafa vuruşunda top direkten döndü. Yunan futbolcunun kafayla ikinci denemesinde de direkten dönen topu bu kez Salvio kafayla tamamlamaya çalıştı. Yine direkten dönen topa son vuran Fejsa, Benfica'yı 3-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadelenin ilk yarısı Benfica'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Şenol Güneş ikinci yarının başında iki oyuncu değişikliğine gitti. Siyah beyazlılarda Gökhan İnler ve Cenk Tosun, Tolgay Arslan ve Gökhan Gönül'ün yerine oyuna girdi. İkinci yarıda taraftarının desteğini arkasına alan temsilcimiz 58. dakikada farkı ikiye indirdi. Sağ taraftan Beck'in arka direkte topu gelişine harika bir yarım vole vuran Cenk Tosun, Vodafone Arena'yı yıktı. Bu arada Cenk, 13 sezon sonra Sergen Yalçın'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde gol atan ilk Türk oyuncu oldu.

Golden sonra vites yükselten Kartal, farkı bire indirmek için Benfica kalesini abluka altına aldı. 82. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına gelen Quaresma, bu sezon Devler Ligi'nde 3. golünü kaydetti.

88. dakikada ise Quaresma'nın enfes asistinden Aboubakar'ın golü Vodafone Arena'yı yıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve tarihi maç 3-3 bitti. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 7'ye çıkarırken, Benfica puanını 8 yaptı.

BEŞİKTAŞ: 3 - BENFICA: 3

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 46 Cenk Tosun), Marcelo, Tosic (Dk. 60 Atınç Nukan), Beck, Tolgay Arslan (Dk. 46 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Adriano, Aboubakar

Benfica: Ederson, Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu, Pizzi, Fejsa, Salvio, Guedes (Dk. 75 Samaris), Cervi (Dk. 64 Silva), Mitroglou (Dk. 86 Jimenez)

Goller: Dk. 10 Guedes, Dk. 25 Semedo, Dk. 31 Fejsa (Benfica), Dk. 58 Cenk Tosun, Dk. 83 Quaresma (Penaltıdan), Dk. 89 Aboubakar (Beşiktaş)

MAÇIN GOLLERİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler