Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 2

Beşiktaş: 3 - Bursaspor: 2

Beşiktaş, Vodafone Arena'daki ilk maçında Bursaspor'u 3-2 yenerek yeni evine güzel bir açılış yapmış oldu.

Siyah beyazlılar, bu galibiyetle  Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 6 puana çıkarmış oldu. 
 
VE BEŞİKTAŞ 1066 GÜN SONRA EVİNDE
Beşiktaş, uzun süredir hasret kaldığı Vodafone Arena'ya Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Bursaspor ile oynanan maçla kavuştu.

Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle resmi maçlarını farklı statlarda yapmak zorunda kalan siyah-beyazlı takım, bin 66 gün sonra Dolmabahçe'de resmi maça çıktı. Süper Lig'de 11 Mayıs 2013'te oynanan ve 3-0 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasıyla BJK İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, yapımı tamamlanan ve ismi Vodafone Arena olarak değiştirilen statta taraftarların önüne çıkma sevinci yaşadı. 

2.5 YILDA 6 STAT
Beşiktaş, stadın yapımı sırasında 2,5 sezonu aşkın süre boyunca iç saha maçlarını 6 farklı yerde oynamak durumunda kaldı. Siyah-beyazlı futbol takım, bu dönem boyunca Atatürk Olimpiyat, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Fatih Terim, Osmanlı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında rakip ekipleri konuk etti.

GÜNEŞ'TEN REVİZYON
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının 27. haftada 2-1 mağlup olduğu Kasımpaşa maçına göre Bursaspor karşısında 4 değişiklik yaptı. Siyah-beyazlı formayla çıktığı 4 resmi maçın 3'ünde kalesinde gol gören Denys Boyko, 18 kişilik kadroya dahi alınmazken, sakatlığı geçen Tolga Zengin ilk 11'de sahaya çıktı.

Geçen haftaki karşılaşmada özellikle savunmada sıkıntılar yaşayan siyah-beyazlı takımda tecrübeli teknik adam, sağ bekte hatalar yapan Andreas Beck'in yerine Serdar Kurtuluş'a, savunmanın göbeğinde de Necip Uysal'ın yerine Alexis Delgado'ya şans verdi.

Sarı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa karşısında forma giymeyen Ricardo Quaresma da cezasının bitmesinin ardından ilk 11'deki yerine döndü. Portekizli oyuncu, Kasımpaşa maçında ilk 11'de görev yapan Kerim Frei'in yerine Bursaspor karşısında sahaya çıktı.

QUARESMA ŞOVLA BAŞLADI
Yeni stadında taraftarının yoğun desteğiyla maça başlayan Beşiktaş, müthiş bir baskı kurdu. İlk dakikaların yıldız Quaresma'nın önce rabona ardından da trivela ile yarattığı pozisyonlar sonrasında konuk Bursaspor oldukça zorlandı. İlk gol de çok gecikmeden geldi. 

TARİHİ GOL GOMEZ'DEN 
22. dakikada siyah beyazlılar, hazırlanış bakımından nefis bir golle öne geçti.
orta sahadan üstüste paslar sonunda Sosa'nın ara pasına hareketlenen Mario Gomez, kaleci Harun'dan sıyrılıp topu boş kaleye göndererek, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Bu gol, Vodafone Arena'da atılan ilk gol olarak tarihe geçti.

YANIT GECİKMEDİ
Ancak konuk takım bu gole çok çabuk yanıt verdi. 28. dakikada Batalla'nın gönderdiği pasın ardından topla buluşan Traore, Tolga'nın yanından topu filelere göndererek skoru eşitledi.

BEŞİKTAŞ FITIRNA GİBİ
İlk yarı bu skorla sona ererken, 2. devre çok hızlı başladı. Önce Gomez net bir fırsatı kullanamadı, ardından Deniz Yılmaz'ın şutu direkten döndü. Beşiktaş da aradığı gole 52. dakikada ulaştı. Sosa'nın şutunda seken topa Atiba dokundu, Harun'un çeldiği topu tamamlayan Alexis oldu. İspanyol futbolcu, böylece siyah beyazlı formayla ilk golünü atmış oldu. 

Beşiktaş 58. dakikada farkı ikiye çıkardı. Ceza sahasında Sosa yerde kaldı, Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Gomez, Harun'u geçemedi ama tamamlayan yine kendisi oldu: 3-1.. Alman yıldız böylece 21. golüne imza atmış oldu. 

STRESLİ DAKİKALAR BAŞLIYOR
Beşiktaş, 3-1'den sonra da konrtol bırakmadı. Ancak Bursaspor da hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalıştı. Bu ataklardan birinde 71. dakikada konuk takımın 2. golü geldi. Sağ kanattan yapılan ortada topu kontrol eden Stoch, çaprazdan sert vurdu ve bu sezonki ilk golüyle skoru 3-2'ye getirdi. 

Beşiktaş, kalan dakikalarda üstünlüğünü korudu ve maçı 3-2 kazandı. Siyah beyazlılar, böylece hem yeni evine mutlu bir şekilde merhaba demiş oldu, hem de Fenerbahçe ile puan farkını 6'ya çıkarmış oldu. 

Bu arada maçın bitş düdüğüyle birlikte Quaresma ve Hosagai kırmızı kart gören isimler oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler