Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Beşiktaş, 8 maçlık derbi galibiyeti hasretini Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek bitirdi. Maça damga vuran 2 gol atan Mario Gomez oldu.

Sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Konuk takım karşılaşmaya iyi başladı ve henüz ilk dakikalarda Markovic'in nefsi slalomu sonrasında yaptığı ortaya Fernandao dokunamadı. Maça iyi başlayamayan Beşiktaş golleri bulan taraf oldu. 20. dakikada Sosa'nın kullandığı serbest vuruşla Kjaer'in kendi kalesine attığı golle Beşiktaş, 1-0 öne geçti. Bu gol Kjaer'in bu sezon kendi kalesine attığı 2. gol oldu. Danimarkalı yıldız, Rize maçında da kendi kalesine atmıştı. Beşiktaş, Fenerbahçe şoku atlatamadan 2. golü buldu. 24. dakikada kullanılan kornerde arka direkte Gomez kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkaran isim oldu. Alman yıldız ilk derbisinde golü bulmuş oldu. 

KARŞILAŞMANIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER

Beşiktaş, skoru 3-0'a getirebilecek fırsatı Olcay ile kullanamazken, Fenerbahçe'nin golü 32. dakikada yine duran toptan kendi kalesine vuruşla geldi. Bu kez kurban Tosic'ti. Başarılı futbolcu, Gençlerbirliği maçının ardından yine kendi ağlarını havalandırmış oldu. Baskısını artıran sarı-lacivertli takım, 39. dakikada Fernandao ile girdiği çok önemli bir ataktan sonuç alamadı ve ilk yarıyı 2-1 geride kapadı.

İkinci yarıda karşılaşma karşılıklı ataklarla geçilirken, Fenerbahçe beraberlik golünü van Persie ile buldu. 61. dakikada oyuna giren Hollandalı yıldız, 65. dakikada Volkan Şen'in şık çalımlarıyla getirip çevirdiği topu ağlara gönderdi. Böylece yıldız isim ligdeki 3. golüne de imza atmış oldu. Bu arada golde Beşiktaşlı oyuncular, Volkan'ın topu dışarıdan çevirdiği yönünde uzun süre itirazda bulundu.

Fenerbahçe'nin yıldızından sonra siyah beyazlıların Alman golcüsü Mario Gomez de bir kez daha sahneye çıktı. 74. dakikada Gökhen Töre'nin nefis ortasına uçarak kafayı vuran Gomez, ligdeki 4. golünü atarak Beşiktaş'ı bir kez daha öne geçirdi. Alman yıldız, 4 golünü de Olimpiyat Stadı'nda atmış oldu.

Beşiktaş kalan bölümde kalesini gole kapatmayı başardı ve 2012-13 sezonundaki 3-2'lik Fenerbahçe galibiyetinden sonra ilk kez bir derbide kazanmış oldu. Beşiktaş bu galibiyetle puanını 13'e yüksellti ve averajla zirvenin yeni sahibi oldu. 

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları:
Torku Konyaspor: 2 - Mersin İdmanyurdu: 0
Antalyaspor: 1 - Medicana Sivasspor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler