Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 0

Beşiktaş: 3 - Galatasaray: 0

Süper Lig'de haftanın maçında kazanan Galatasaray'ı 3-0'la geçen Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar böylece sarı kırmızılılarla puan farkını da 3'e indirdi.

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile yaptığı derbi maçta siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, son lig mücadelesine göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, son haftalarda performansıyla eleştirilen Anderson Talisca'yı derbide yedek soyundurdu. Beşiktaş'ta bu oyuncunun yerine hücuma dönük orta saha görevini Oğuzhan Özyakup yerine getirmeye çalıştı. Cezalı ve sakat oyunculardan dolayı Evkur Yeni Malatyaspor maçında savunmanın göbeğinde sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Galatasaray derbisine ideal savunma kurgusuyla çıktı. Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de yer alan ancak ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan Pepe, derbide ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı. 

Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, geçen haftaya göre kadroda 3 değişiklik yaptı. Hırvat teknik adam, ligde bundan önce oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de görev verdiği Selçuk İnan ve Yasin Öztekin'i yedeğe çekerken, sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen Iasmin Latovlevici de kadroda bulunmadı.

Bu oyuncuların yerine kart cezaları biten Sofiane Feghouli ve Fernando Reges ile sakatlığı geçen Jason Denayer, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. 

Karşılaşmaya ev sahibi ekip çok net bir pozisyonla başladı. Henüz 1. dakikada çaprazda Muslera ile karşı karşıya kalan Cenk'in vuruşunda Uruguaylı kaleci başarılıydı. 10. dakikadan sonra oyunu dengeleyen konuk takım Rodrigues ve Feghouli ile net fırsatları kullanmadı. İlk yarının son bölümünde Beşiktaş'ın baskısı vardı. Ancak bu baskı sonuç vermedi ve devreye 0-0 girildi. 2. yarının ilk pozisyonunda golü bulan Beşiktaş oldu. Gökhan'ın ortasında Muslera inanılmaz bir hatayla topu elinden kaçırdı. Topu iyi takip eden Cenk bu sezonki 6. golüyle takımını 1-0 öne geçrdi. 

Golden sonra kontrolü ele geçiren Beşiktaş, özellike 60-70 arasında inanılmaz pozisyonlar buldu. Oğuzhan, Gökhan ve Quaresma bomboş pozisyonlarda Muslera'yı geçemedi. Ancak 70. dakikada svunmadan seken topu önünde bulan Tosic güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkaran isim oldu.  

Uzatmanın ilk dakikasında bu kez Negredo sahneye çıktı ve defansı çalımla ekarte ederek skoru 3-0 olarak ilan etti. 

Beşiktaş, bu galibiyetle hem Vodafone Arena'da ilk derbi galibiyetini aldı, hem de sarı kırmızılılarla arasındaki puan farkını 3'e indirdi. Galatasaray ise büyük maçlardaki kötü istatistiğini değiştiremedi ve bu sezon 3. kez kaybetti. 

BEŞİKTAŞ - GALATASARAY: 3-0

STAT: Vodafone Park
HAKEM: Fırat Aydınus


BEŞİKTAŞ:Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson (Dk. 82 Talisca), Tolgay Arslan (Dk. 65 Medel), Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Babel, Cenk Tosun (Dk. 88 Negredo)

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Denayer (Dk. 85 Linnes), Fernando, Ndiaye, Rodrigues (Dk. 58 Yasin Öztekin), Belhanda (Dk. 69 Selçuk İnan), Feghouli, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

GOLLER: Dk. 46 Cenk Tosun, Dk. 70 Tosic, 90+1 Negredo (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 25 Pepe, Dk. 53 Tolgay Arslan, Dk. 61 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 35 Feghouli, Dk. 48 Fernando, Dk. 65 Gomis (Galatasaray)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler