Beşiktaş: 3 - Trabzonspor: 0

Beşiktaş: 3 - Trabzonspor: 0

Kartal yüksekten uçuyor...

Spor Toto Süper Lig'de haftanın dev maçında Beşiktaş güldü. Karadeniz Fırtınası'nı Konya'da durduran Kartal, Veli, Demba Ba ve Cenk'in golleriyle fişi çekti ve zirveyi yeniden ele geçirdi.

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçında Beşiktaş, Trabzonspor'u 3-0 mağlup etti. 

KARTAL FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Siyah beyazlılar Torku Arena'da oynanan karşılaşmaya fırtına gibi girdi. 5. dakikada Fatih'in kısa düşen topu Veli de kaldı. Siyah beyazlı oyuncunun ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 1-0 Golden sonra Trabzonspor'a fırsat tanımayan Kartal, 2. gol için rakip kaleye akınlarını sürdürdü. 21. dakikada farkı ikiye çıktı.  Veli'nin sağ kanattan verdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Demba Ba'nın topukla attığı şutta meşin yuvarlak, filelerle buluştu: 2-0. Senegalli oyuncu ligde 8. golünü kaydetti. 

İlk yarıda Trabzonspor'un hücum silahlarını iyi kilitleyen Beşiktaş yaptığı hızlı ataklar da rakip kalede tehlike yarattı. Ersun Yanal devre arasını beklemeden oyuncu değişikliğine gitti. Yanal 35. dakikada  Avraam Papadopoulos'un yerine Constant'ı sahaya sürdü. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

BEŞİKTAŞ'A KÖTÜ HABER
Beşiktaş için ikinci yarı kötü bir haberle başladı. İlk yarıda bir pozisyonda sakatlanan Demba Ba, devre arasıda yerini Mustafa Pektemek'e bıraktı. İkinci yarıda Trabzonspor'a şans tanımayan Beşiktaş oyunun temposunu istediği gibi ayarladı. 68. dakikada hava topu mücadesinde Mustafa Pektemek ve Belkalem kafa kafaya çarpıştı. Kanlar içinde yerde kalan Pektemek için ambulans sahaya girdi, milli oyuncunun burnunun kırıldığı açıklandı. 

84. dakikada sahneye çıkan Cenk Tosun, fişi çekti ve skoru belirleyen golü kaydetti.

Böylece 12 maç sonunda 26 puana çıkan Kartal liderliğini sürdürdü. Ersun Yanal dönemimde ilk yenilgisini alan Trabzonspor ise 18 puanda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler