Beşiktaş kendi evinde mağlup - İZLE

Beşiktaş kendi evinde mağlup - İZLE

Trabzonspor ligin 29. haftasında kadın ve çocuk taraftarların doldurduğu İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti

Trabzonspor, haftanın en önemli maçında İnönü deplasmanında, 1-0 geriye düştüğü maçta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Trabzonspor'un golleri Burak Yılmaz ve Colman'dan gelirken Beşiktaş'ın tek sayısı Almeida'dan geldi. Bu sonucun ardından Trabzonspor 49 puana yükseldi ve 49 puanlı Beşiktaş'ı averajla geride bıraktı.

Maçın geniş özeti ve goller - TIKLA

BURAK 30 OLDU!
Trabzonspor'un ilk golünü atan Burak Yılmaz, bu sezon harikalar yaratıyor. Gol krallığında zirvede bulunan Burak bu golle gol sayısını 30'a yükseltti. Yıldız oyuncu 1 gol daha atması durumunda Fatih Tekke'ye ait olan 31 gollük rekoru egale edecek. Öte yandan Burak Yılmaz bu sezon ilk kez 3 büyük takımlardan birine gol atma başarısı gösterdi.

ALMEİDA 9. GOLÜNÜ ATTI
Karşılaşmanın 50. dakikasında Quaresma'nın ortasına 2 kişi arasından güzel bir vuruşla topu ağlara gönderen Portekizli Almeida, bu sezonki 9. golünü attı. Yıldız oyuncu 9 golünün 6'sını kafa vuruşuyla attı.

3. KEZ KADINLAR 2. KEZ MAĞLUBİYET!
Beşiktaş, bu sezon aldığı seyircisiz oynama cezaları nedeniyle 3. kez kadın ve çocuk taraftarlar karşısında mücadele etti. Beşiktaş bu maçlarda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederken, Trabzonspor ve Mersin İdman Yurdu'na mağlup oldu.

ZİRVEDEN KOPTU
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan ve 3 puan yitiren Beşiktaş, zirve yarışından iyice uzaklaştı. 29. hafta sonunda 49 puanda kalan Beşiktaş ile 57 puana sahip lig ikincisi Fenerbahçe arasındaki puan farkı 8'e yükseldi. 1 maçı eksik olan lider Galatasaray ile 14 puanlık fark korunurken, sarı-kırmızılıların Sivasspor deplasmanında kazanmaları durumunda, normal sezonun bitimine 5 hafta kala fark 17'ye çıkacak.

İLK ŞUT GOL OLDU!
Beşiktaş, karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutunda golle buluştu. Maçın ilk yarısında kaleyi bulan şutu olmayan siyah-beyazlılar, 50. dakikada Almeida'nın kafa şutuyla ilk kez çerçeveyi bulan bir şut attı ve golle buluştu.

KALEYİ KAPATAMIYOR!
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 10 maçtır süren gol yeme geleneğini Trabzonspor karşısında da sürdürdü.

En son 19. haftadaki 0-0'lık Ankaragücü maçında kalesini gole kapayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 10 lig maçında da kalesinde gol gördü.

7 MAÇTA 17 PUAN KAYBETTİ!
Beşiktaş, Trabzonspor mağlubiyeti ile ligde oynadığı son 7 maçın 5'ini kaybetti. Bu süreçte, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a yenilen ''Kara Kartallar'', Sivasspor ile berabere kaldı, Gençlerbirliği'ni ise mağlup etti. Beşiktaş, son 7 maçta toplam 17 puan yitirdi.

ZİRVEYE YENİLDİ
Beşiktaş, ligin ikinci yarısında ilk 4 içinde yer alan takımlara karşı hep kaybetti. Ligin ilk iki sırasındaki Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı mağlup olan ''Kara Kartallar'', Trabzonspor karşısında da sahadan puansız ayrıldı.

17. KAFA!
Spor Toto Süper Lig'in kafayla en çok gol atan takımı Beşiktaş, Trabzonspor karşısında da kafa vuruşuyla gole ulaştı. Siyah-beyazlıların, 50. dakikada Hugo Almeida'nn kafasından bulduğu gol, Beşiktaş'ın bu sezon kafayla attığı 17. gol oldu.

BURAK VE OLCAN İLK KEZ
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor'da sakatlıkları geçen Burak Yılmaz ile Olcan Adın ilk 11'de sahaya çıktı. A Milli Futbol Takımı'nın hafta içinde Slovakya ile yaptığı özel maç için aday kadroya çağrılan ve kamp sürecinde hafif sakatlıkları bulunan her iki forvet oyuncusu da Fiyapı İnönü Stadı'nda 11'de forma giydi. Bordo-mavili takımda sakatlıkları bulunan Halil Altıntop, Glowacki, Vittek ve Cech ile sarı kart cezalısı Alanzinho ise maç kadrosunda yer almadı.

BÜYÜK İLGİ!
Kadın ve çocuk taraftarlar, Trabzonspor maçına diğer iki karşılaşmaya göre daha fazla ilgi gösterdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında yaklaşık 3'er bin taraftarın önünde mücadele eden Beşiktaş, Trabzonspor karşılaşmasında ise 20 bine yakın kadın ve çocuk taraftar önünde oynadı. Önceki iki maçta sadece kapalı tribün seyircilere açılırken, bu kez tüm tribünlere taraftarlar alındı.

TRABZONSPOR TARAFTARI DA DOLDURDU
Trabzonsporlu kadın ve çocuk taraftarlar da karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, kendilerine ayrılan 1600 kişilik eski açık tribündeki yerlerini doldurdular. Bordo-mavili taraftarlar, tezahüratlar ve şarkılar söyleyerek takımlarına destek verdi. Bu arada Trabzonsporlu taraftarlar, 1600 kişilik bölüme sığmayınca, maçın başlamasına kısa bir süre kala eski açık tribünün diğer bölümü de bordo-mavili taraftarlara açıldı.

SANKİ KARNAVAL YERİ!
Fiyapı İnönü Stadı, kadın ve çocuk taraftarların tezahüratları ve atkı şovlarıyla adeta karnaval yerine döndü. Taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolculara sevgi gösterilerinde bulunarak, tribünlere çağırdı.

VELİ KADRODAN ÇIKARILDI
Beşiktaş'ta sağ arka adalesindeki ağrıları geçmeyen Veli Kavlak, son anda kadrodan çıkarıldı. Veli'nin yanı sıra sakatlıkları süren Egemen, İsmail, Tanju Kayhan ve Roberto Hilbert de kadroda yer almadı.

DEV MAÇIN AYRINTILARI
-Karşılaşmayı eski Beşiktaş yöneticisi Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfükaroğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten de izledi.

-Kapalı tribünde, ''Tuz tüketimini azaltın, böbreklerinizi koruyun'' yazılı pankart açıldı.

-Kapalı tribünde ayrıca ''Hasta olduğuna kim inanır, geçmiş olsun, yanındayız Kadir İnanır'' yazılı pankart da dikkat çekti.

-Beşiktaş sahaya ''İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti. İstanbul'a Olimpiyat yakışır'' yazılı pankartla çıktı.

-Karşılaşma öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal ile Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş birbirlerine başarı diledi.

-Beşiktaş Kulübü'nde başkanlığa vekalet eden Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, karşılaşmayı protokol tribününden birlikte izledi.

BEŞİKTAŞ: 1 - TRABZONSPOR: 2

STAT: Fiyapı İnönü

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman

BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, İbrahim Toraman  (Dk. 70 Simao ), Sivok, Sidnei, Ersan Gülüm, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Ernst  (Dk. 80 Edu ), Fernandes, Quaresma, Almeida  (Dk. 67 Mustafa Pektemek )

TRABZONSPOR: Tolga Zengin, Serkan Balcı  (Dk. 90 1 Ferhat Öztorun ), Giray Kaçar, Mustafa Yumlu, Celutska, Volkan Şen  (Dk. 86 Henrique ), Colman, Adrian  (Dk. 83 Aykut Akgün ), Zokora, Olcan Adın, Burak Yılmaz

GOLLER: Dk. 50 Almeida (Beşiktaş), Dk. 62 Burak Yılmaz, Dk. 78 Colman (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 22 Ernst, Dk. 36 İbrahim Toraman, Dk. 45 Almeida, Dk. 87 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş), Dk. 26 Colman, Dk. 38 Zokora, Dk. 84 Volkan Şen (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler