Beşiktaş kendi uçağıyla uçacak

Beşiktaş kendi uçağıyla uçacak

Beşiktaş hem deplasman masraflarını düşürmek, hem de para kazanmak için uçak satın alıyor.

Bu sezon bir çok giderleri kısarak mali anlamda yeniden yapılanma içerisine giren Beşiktaş Yönetimi, uçak satın alarak yatırım yapmak istiyor.

5 MİLYON DOLARA UÇAK
Siyah-beyazlı yönetim, göze lüks gelen böylesine bir harcamayla, futbol, basketbol, hentbol ve voleybol takımlarını deplasmanlara götürerek, ulaşım bedelini azaltacak. Milliyet gazetesinden Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; bir süredir sektöründe yer alan BoraJet'in sahibi Yalçın Ayaslı ile görüşen Başkan Fikret Orman, önümüzdeki günlerde kulübü uçak sahibi yapacak anlaşmaya imza atacak. 22 milyon dolar değerindeki ATR 72-500 model 66 kişilik uçağın, 4.5 milyon dolarlık kısmını kendisi ödeyecek olan Beşiktaş, bunun dışında bir para vermeyecek. Çeşitli reklam anlaşmaları karşılığında geri kalan kısmına ödeme yapmayacak olan siyah-beyazlılar, uçağı kullanmadığı dönemlerde ise, BoraJet'e kiralayabilecek.
 
SEZON SONUNA KADAR BEDAVA UÇACAK
Önümüzdeki sezon için planlanan bu anlaşmaya rağmen, BoraJet yönetiminin Nisan ayından itibaren, Beşiktaş'ı kalan deplasmanlarda bedava uçuracağı ortaya çıktı. Kısa mesafeli uçuşlar için ideal olan ATR 72-500 uçağıyla yurt içi ve yurt dışı deplasmanlarına gidecek olan Kartal, Bursaspor ve Eskişehirspor gibi deplasmanlara da bu uçakla ulaşacak.
 
İSMİ EFSANE FUTBOLCULARDAN BİRİ OLACAK
Uçağı sezon bitiminde devralması beklenen Beşiktaş Yönetimi, uçağı Kara Kartal şeklinde boyatacak. BoraJet logosunun da yer alacağı uçağın ismi ise henüz netleşmedi. Yönetimin büyük çoğunluğu, uçağın üzerinde Beşiktaş logosunun zaten var olacağını söyleyerek, uçağa Beşiktaş tarihine geçmiş efsanelerden birinin isminin verilmesi üzerinde görüş birliğine vardığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler