Beşiktaş kolay kazandı

Beşiktaş kolay kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında Manisaspor'u 4-1 mağlup etti...

 

Ligde 3 maç sonra galip gelen siyah-beyazlı ekip puanını 53'e çıkardı; Trabzonspor'u yakaladı. 32 puanda kalan Manisaspor ise küme düşme tehlikesine daha da yaklaştı. 
 
İnönü'deki gol perdesini 18. dakikada Hugo Almeida açtı. Portekizli ligdeki gol sayısını 7 yaptı. Atletico Madrid maçının devre arasında Carlos Carvalhal ile tartıştığı gerekçesiyle kadro dışı bırakılan ancak affedilen Quaresma 60 ve 65. dakikada farkı açan isim oldu. Son sözü 90. dakikada Fernandes söyledi. Öte yandan Manisaspor'un tek golünü 90+6'da Ferhat kaydetti. Beşiktaş'ta 90+7. dakikada Veli Kavlak ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 
 
Q7, Almeida'nın yerine girdikten sonra 2 kez ağları sarsarak kendini "affettirdi". Carvalhal, Quaresma'nın gollerinden sonra büyük sevinç yaşadı. Beşiktaş tribünleri de ligde kötü giden ve Avrupa'dan elenen takımı bağrına basıp affetti. Taraftarlar, stat ışıklarındaki problem nedeniyle yaşanan 8 dakikalık duraksamada "Bizim takım el ele" diye bağırarak futbolcuları tribüne çağırdı.
 
Almeida, golden sonra Q7'ye gitti
Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, 18. dakikada attığı golden sonra yedek kulübesindeki Ricardo Quaresma'ya giderek, gol sevincini vatandaşıyla birlikte yaşadı.
 
Takım arkadaşlarının sahada kutladığı Almeida, daha sonra kulübeye yöneldi ve Quaresma'ya sarılarak 2 haftadır kadroya giremeyen takım arkadaşıyla birlikte attığı golü kutladı.
 
Bu arada karşılaşmanın 59. dakikasında sol arka adalesinden sakatlanan Almeida, yerini Ricardo Quaresma'ya bıraktı.
 
Quaresma da attığı golün ardından yedek kulübesine gidip, gol sevincini yerine girdiği Almeida ile sarılarak kutladı.
 
Quaresma, 1 dakika sonra golü attı
Almeida'nın yerine 59. dakikada oyuna giren Ricardo Quaresma, topla ilk buluşmasında takımına gol kazandırdı.
 
Quaresma, oyuna dahil olduktan 1 dakika sonra, 60. dakikada Simao'nun pasında topu filelere göndererek, takımının 2. golünü kaydetti.
 
Quaresma'nın 2 gollü dönüşü...
Atletico Madrid ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçının devre arasında teknik direktör Carlos Carvalhal ile tartıştığı için son 2 resmi maçın kadrosuna alınmayan, özür dilemesinin ardından Manisaspor maçı kadrosunda yer alan Ricardo Quaresma, 2 golle iyi bir dönüş yaptı.
 
Oyuna girer girmez ilk golünü atan Quaresma, daha sonra mükemmel bir gole daha imza atarak, Manisaspor karşısında 2 gol kaydedip takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.
 
Ligdeki toplam gol sayısını 5'e çıkaran Portekizli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde de gruplarda Maccabi Tel Aviv'e deplasmanda 2 gol birden atmıştı.
 
Goller Portekizliler'den geldi
Beşiktaş'ın attığı 4 gol de Portekizli oyunculardan geldi. Almeida ve Quaresma'nın (2) ardından Fernandes de mükemmel bir gole imza atarken, Portekizli futbolcular galibiyette baş rolü oynadı.
 
Fernandes, attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e çıkardı.
 
18. kafa golü
Spor Toto Süper Lig'in kafayla en çok gol atan takımı Beşiktaş, Manisaspor karşısında da kafa vuruşuyla gole ulaştı.
 
Siyah-beyazlıların, 18. dakikada Hugo Almeida'nn kafasından bulduğu gol, Beşiktaş'ın bu sezon kafayla attığı 18. gol oldu.
 
Veli Kavlak Boluspor maçında yok
Karşılaşmanın son dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Veli Kavlak, Boluspor ile yapılacak Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giyemeyecek.
 
Maçın ilk yarısında sarı kart gören Veli, karşılaşmanın bitimine az bir süre kala ikinci kez sarı kartla cezalandırılınca, takımını 10 kişi bıraktı ve Boluspor maçında cezalı duruma düştü.
 
66. dakikada ışıkların sönmesi nedeniyle maç durdu
Quaresma'nın 65. dakikada attığı golün ardından stat ışıklarında sorun yaşandı.
 
66. dakikada ışıkların bir bölümü sönerken, maçın hakemi Barış Şimşek gol sonrası başlama vuruşunu yaptırmadı. Karşılaşmaya zorunlu olarak 8 dakika ara verilirken, ışıkların düzelmesinin ardından 74. dakikada maç yeniden başladı.
 
Manisaspor'a 2 maçta 8 gol attılar
Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ikinci kez karşılaştığı Manisaspor'a toplam 8 gol attı. İstanbul ekibi, Manisa'daki ilk maçı 4-1 kazanırken, Fiyapı İnönü Stadı'nda da 4-1 kazandı.
 
İlk Manisaspor maçında da 1 gol kaydeden Quaresma, ligdeki 5 golün 3'ünü Manisaspor'a karşı attı.
 
12 maçtır gol yiyorlar
Beşiktaş, ligde son dönemde süre gelen gol yeme alışkanlığına Manisaspor maçında da son veremedi.
 
Maçın son saniyelerinde Ferhat'ın golüne engel olamayan siyah-beyazlılar, böylece ligde 12 maç üste üste kalesinde gol görmüş oldu.
 
En son 19. haftada 0-0 berabere sonuçlanan Ankaragücü maçında gol yemeyen Beşiktaş, daha sonraki 12 maçta da kalesini kapatamadı.
 
Hilbert'e alkış
Beşiktaşlı taraftarlar, uzun süren sakatlığının ardından Manisaspor maçıyla takıma dönün Alman futbolcu Roberto Hilbert'e maç içinde ve oyundan çıkarken sevgi gösterilerinde bulundu.
 
Savunmanın sağında başarılı bir performans ortaya koyan Hilbert, 90 2. dakikada yerini Ekrem'e bırakırken, siyah-beyazlı taraftarlar ayağa kalkarak uzun süre Alman futbolcuyu alkışladı ve ''Roberto Hilbert'' diye tezahürat yaptı.
 
Beşiktaş'ta sakatlığı geçen Roberto Hilbert, uzun bir aradan sonra Manisaspor maçında formasına kavuştu. 5 hafta süren sakatlığının ardından 24. haftadaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyen ve bu karşılaşmanın henüz 23. dakikasında sakatlığı tekrarlayan Hilbert, daha sonra Spor Toto Süper Lig'de 6 karşılaşmada oynayamamıştı.
 
Ligde 6 maç sonra forma bulan Hilbert, 2 Şubat'ta Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Mersin İdman Yurdu maçından tam 45 gün sonra, Manisaspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı.
 
Quaresma ısınmaya çıkmadı
Beşiktaş, maçtan yaklaşık 45 dakika önce ısınmak için sahaya çıkarken, yedekler arasında bulunan Quaresma sahadaki ısınmada yer almadı.
 
Diğer yedek oyuncular, sahada pas çalışması yaparken, Portekizli futbolcu bu çalışmaya katılmadı.
 
Mustafa 11'de, Edu yedek
Beşiktaş'ta son oynanan Atletico Madrid maçında ilk 11'de forma giyen Edu yedek kulübesinde otururken, yerine Mustafa Pektemek ilk 11'de sahaya çıktı.
 
Cezası nedeniyle UEFA Avrupa Ligi maçında oynamayan Ernst de ilk 11'de yer alırken, İbrahim Toraman ise sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Ekrem Dağ'ın yerine de savunmanın sağında Hilbert görev aldı.
 
Savunmayı Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturan Carvalhal, orta alanda Mustafa, Ernst, Fernandes, Veli ve Simao'yu oynattı. Almeida ise forvette görev aldı.
 
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Umut Kaya, Ricardo Quaresma, Mehmet Aurelio, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Burak Kaplan ve Edu yer aldı.
 
Cenk'e çiçek
Atletico Madrid maçında yediği hatalı gol nedeniyle taraftarların tepkisine maruz kalan Cenk'e, Manisaspor maçı öncesi çiçek verildi.
 
Siyah-beyazlıların ısınmak için sahaya çıkması ile birlikte Cenk'i alkışlayan ve destek veren taraftarlar, genç kaleciye çiçek vererek gönlünü aldılar. Taraftarlar, ''Cenk Gönen'' diye tezahüratlar yaparak da sevgi gösterisinde bulundu.
 
Bu arada taraftarlar teknik direktör Carvalhal'e de maç öncesi çiçek verdi.
 
Tribünler boş kaldı
Geçen hafta içinde Atletico Madrid'e 3-0 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Beşiktaş'ın, Manisaspor ile yaptığı Spor Toto Süper Lig maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi.
 
Tribünlerde büyük boşluklar göze çarparken, karşılaşmayı 7 bin civarında taraftar izledi. Az sayıda Manisaspor taraftarı da kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.
 
İki takım futbolcuları sahaya birlikte ''Kadın istihdamını destekliyoruz. Türkiye İş Kurumu'' yazılı pankartla çıktı.
 
Kaptanlık Simao'da
Beşiktaş'ta, Manisaspor maçında kaptanlık pazu bandını Simao Sabrosa taşıdı. İbrahim Toraman'ın sakat, Quaresma'nın da yedek olması nedeniyle sahaya Simao kaptan olarak çıktı.
 
Karşılaşma öncesinde Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Mustafa, 100. lig maçına çıktı
Beşiktaş'ın sezon başında Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Mustafa Pektemek, Manisaspor karşılaşmasında Süper Lig'deki 100. maçına çıktı.
 
Bugüne dek, Sakaryaspor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş formalarıyla 99 lig maçında görev alan Mustafa, Manisaspor maçında ''dalya'' yaptı.
 
Maç öncesi tribüne çağırdılar
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi futbolcuları birlikte tribüne çağırdı ve alkışladı.
 
''Yenilsen de yensen de taraftarın seninle'' diye tempo tutan taraftarlar, futbolculara moral verdi.
 
BEŞİKTAŞ: 4 -MANİSASPOR: 1
 
STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Barış Şimşek, Erdinç Sezertam, Mehmet Metin 
 
BEŞİKTAŞ: Cenk Gönen, Hilbert  (Dk. 90 2 Ekrem Dağ ?), Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek  (Dk. 54 Necip Uysal ), Fernandes, Ernst, Veli Kavlak, Simao, Almeida  (Dk. 59 Quaresma )
 
MANİSASPOR: İlker Avcıbay, Akaminko, Dion, Hüseyin Tok, Ferhat Çökmüş, Ahmet İlhan Özek, Yiğit İncedemir, Murat Erdoğan  (Dk. 86 Vucicevic ), Nizamettin Çalışkan  (Dk. 81 Bekir Yılmaz ), Isaac, Kahe 
 
GOLLER: Dk. 18 Almeida, Dk. 60 ve 65 Quaresma, Dk. 90 Fernandes (Beşiktaş), Dk. 90 +7 Ferhat Çökmüş
KIRMIZI KART: Dk. 90 +6 Veli Kavlak (Beşiktaş)
 
SARI KARTLAR: Dk. 20 Kahe, Dk. 42 Akaminko, Dk. 75 Ferhat Çökmüş, Dk. 90 +5 Yiğit İncedemir (Manisaspor), Dk. 90 +6 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler