Beşiktaş yine takıldı

Beşiktaş yine takıldı

Beşiktaş, bugüne kadar iki kere yenebildiği İstanbul BŞB'ye yine takıldı..

 

Spor Toto Süper Lig 32. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçı Manuel Fernandes'in müthiş oyunuyla 2-1 öne geçti ancak sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.
 
Karşılaşmada ev sahibi ekip İstanbul BŞB. Efe İnanç'ın golüyle 1-0 öne geçti ancak Portekizli yıldız Manuel Fernandes'i durdurmayı başaramayınca 2-1 geriye düştü. Maçın etkili isimlerinden Edin Visca ise gol düellosuna son noktayı koydu ve maçı 2-2'ye getiren golü attı. Siyah beyazlıların gollerini Manuel Fernandes ve Mustafa Pektemek kaydetti.
 
Bu sonucun ardından ilk 8'e girmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor kritik bir puan kaybı yaşarken Beşiktaş da Süper Final öncesinde rakipleriyle arasındaki puan farkının daha da açılmasına neden oldu.
 
54 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş gelecek hafta sahasında Samsunspor ile karşılaşırken 44 puanla 9. sıradaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise deplasmanda Sivasspor ile mücadele edecek.
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayan Almeida ve Quaresma'nın yerine Mustafa Pektemek ve Burak Kaplan'a yer verdi.
 
Carvalhal, Portekizli golcü Almeida'nın yokluğunda ilerde Mustafa Pektemek'i sahaya sürerken, sakat Quaresma'nın yerine ise bir diğer genç oyuncu Burak Kaplan ilk 11'de sahaya çıktı.
 
Siyah-beyazlı takımda İsmail Köybaşı da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, bu oyuncunun yerine savunmanın solunda Egemen Korkmaz görev aldı. Egemen Korkmaz'ın sola kaymasıyla savunmanın göbeğinde ligde ve kupada son maçlarda görev almayan İbrahim Toraman oynadı.
 
Carvalhal, Aurelio, Alves, Holosko ve Sidnei ise maç kadrosuna almadı.
 
Burak ilk kez 11'de
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Burak Kaplan, bu heyecanı bu sezon ilk kez yaşadı.
 
Sezon başında transfer edilen genç oyuncu, sezon başından beri yakalayamadığı ilk 11 şansını bugünkü karşılaşmada elde etti.
 
Siyah-beyazlı oyuncu, ligde Samsunspor, Ankaragücü ve Orduspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.
 
Veli Kavlak cezasını tamamladı
Siyah-beyazlı takımın ligde geçen hafta Manisaspor ile yaptığı maçta çift sarı karttan kırmızı kart gören Veli Kavlak, cezasını tamamlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısına çıktı.
 
Manisaspor maçında cezalı duruma düşen ve bu cezasını Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor karşısında çeken Veli, bugün takımdaki yerine geri döndü.
 
Bebe kadroda
Sezon başında İngiltere'nin Manchester United takımından alınan genç golcü Bebe, bu sezon ilk kez kadroya girme sevinci yaşadı.
 
Sezon başında sakatlanan ve uzun süre takımdan ayrı kalan Bebe, yavaş yavaş takımdaki yerini alıyor. Hafta içinde A2 Ligi'nde Galatasaray ile yapılan maçta 35 dakika görev alan Portekizli oyuncu, bugünkü maça yedek başladı.
 
Bebe, maçtan önce yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, takıma katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Arkadaşlarıma kavuştuğum için ve tekrar idmanlara çıktığım için çok mutluyum. Her ne kadar iyi durumda da olsam, bacağımın daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı var. Bu dönemi çok iyi şekilde geçirip, kalan sürede, Beşiktaş'ın kazanacağı başarılar için ter dökmek, elimden geleni yapmak istiyorum'' dedi. 
 
''Play-off'larda Bebe'yi görebilecek miyiz?'' şeklindeki soruyu genç oyuncu, ''Buna karar verecek olan tabii ki ben değilim, teknik direktörümüz. Teknik direktörümüz eğer bana şans verirse, yapmam gereken, bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek'' şeklinde cevapladı. 
 
Bebe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yenmeyi istediklerini de söyledi. 
 
Fikret Orman siftah yaptı
Beşiktaş Kulübü'nde dün gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa seçilen başkan Fikret Orman, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla siftah yaptı.
 
Mazbatalarını yarın alacak başkan Orman ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelerek futbolcuları yalnız bırakmadı. Fikret Orman, karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yöneticilerinden Göksel Gümüşdağ ile birlikte izledi.
 
Beşiktaşlılardan maça ilgi az oldu
İki takım arasında soğuk havada oynanan karşılaşmada stat dolmadı. Maça özellikle Beşiktaş taraftarları ilgi göstermedi. Mücadeleyi 3 bin kadar siyah-beyazlı taraftar takip etti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 4 sakat
Beşiktaş'ı konuk eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise 3 oyuncu sakatlıkları nedeniyle forma giymedi.
 
Kamil Zayette, Kenan Hasagiç ve Ali Güzeldal'ın yanı sıra durumu maçtan önce netleşen Cihan da kadroda yer almadı.
 
Bu arada ev sahibi takımda Doka da kart cezası nedeniyle Beşiktaş karşısında takımını yalnız bıraktı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a 1-0 yenilerek elendiği karşılaşmada hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktör Arif Erdem de tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildiği için tribündeki yerini alamadı.
 
İSTANBUL BŞB: 2 - BEŞİKTAŞ: 2
 
STAT: Olimpiyat
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan
 
İSTANBUL BŞB: Oğuzhan, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Tom, Efe, Holmen, Mahmut, Visca, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Arif Erdem
 
BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, Burak, Fernandes, Ernst, Veli, Simao, Musfa Pektemek
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler