Beşiktaş yine tekledi - İZLE

Beşiktaş yine tekledi - İZLE

8 eksikli siyah-beyazlılar Sivasspor deplasmanında bir puana razı oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal 3 haftalık "yenilgi serisinin" ardından yine kazanamadı; 4 haftada 11 puan kaybetti. Yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın golünü Sivok kaydetti. Çek stoperin ligde bu sezonki gol sayısı 4'e çıktı. Sivasspor'un sayısı son haftaların formda ismi Erman Kılıç'tan geldi. Erman ise ligdeki gol sayısını 7'ye yükseltti. Rıza Çalıbmay'ın öğrencileri 4 Eylül Stadı'nda ligin 2. haftasında Eskişehirspor'dan aldığı 4-0'lık yenilginin ardından evinde 12 haftadır mağlup olmuyor.

Maçta ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görevli çok sayıda basın mensubu görev yaptı. Karşılaşmaya 76 medya mensubu akredite yaptırdı. Müsabakayı her iki takımın yöneticileri protokol tribününde birlikte izledi.

''İyi ki doğdun büyük başkan''
Sivassporlu taraftarlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında temmuz ayından bu yana Metris Cezaevinde tutuklu bulunan ve 22 Ocak 1965 doğumlu olan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz için tribünde ''İyi ki doğdun büyük başkan'' yazılı pankart açtı.

Beşiktaş'ta 8 eksik
Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Beşiktaş, Sivasspor karşısına 8 oyuncusundan eksik çıktı. Fenerbahçe derbisinde de bazı as oyuncularından yoksun mücadele eden Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal, kadro kurmakta güçlük çekti.

Carvalhal, Fenerbahçe maçında ilk 11'de şans verdiği Simao Sabrosa ve Ersan Gülüm ile Mehmet Akyüz, Sidnei Da Silva, Edu, Ekrem Dağ ve genç kaleci Umut Kaya'yı yedek soyundurdu.

Fernandes takımdaki yerini aldı
Kırmızı kart cezası nedeniyle son 2 lig maçında forma giyemeyen Portekizli oyuncu Manuel Fernandes, Sivasspor karşısında takımdaki yerini aldı. Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta kırmızı kart gören futbolcu, 2 maçlık cezası nedeniyle Mersin İdmanyurdu ve Fenerbahçe maçlarında forma giyememişti.

Beşiktaş, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nca (PFDK), Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören ve rakip takım oyuncusuna yönelik faulü nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası verilen Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'dan da yoksun bir kadroyla mücadele etti.

Kart cezası nedeniyle geçen haftaki Fenerbahçe derbisinde de forma giyemeyen Portekizli oyuncu Quaresma, 2 maçlık cezasını Sivasspor maçıyla tamamlayacak.

Quaresma'nın yanı sıra Hugo Almeida, Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, İsmail Köybaşı, Julio Alves, Mehmet Aurelio ve Atınç Nukan, sakatlıkları nedeniyle Sivasspor karşısında forma giymedi. Öte yandan, Beşiktaş'ta 3'er sarı kartı bulunan Simao Sabrosa ve İbrahim Toraman, Sivas deplasmanında da sarı kart görmeleri durumunda cezalı olacak ve gelecek haftaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

Sivasspor ise Beşiktaş karşısına sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Hayrettin Yerlikaya dışında tam kadroyla çıktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, Mersin İdmanyurdu karşısında deplasmanda 5-1 kazanan kadroda tek değişiklik yaparak, Faty'nin yerine sağ bekte Uğur Kavuk'a görev verdi. Çalımbay, kaleci Atilla Koca ile Mehmet Nas, Cihan Özkara, Jasques Faty, Murat Akça, Kağan Konuk ve Ricardo Pedreiel Suarez'i de yedekler arasında bekletti.

Rıza Çalımbay da Sivasspor'un başında Beşiktaş'a karşı ligdeki 4. sınavını verdi. Çalımbay'ın ekibi, 1 kez mağlup ettiği siyah-beyazlılara 2 defa da yenildi. Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, geçen sezonun ikinci yarısında Sivas'ta Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etmişti. ''Yiğidolar'', bu maçla birlikte ''4 Büyüklere'' karşı da 53. sınavına çıktı.

SİVASSPOR: 1 -BEŞİKTAŞ:1

STAT: 4 Eylül
HAKEM: Cüneyt Çakır

SİVASSPOR: Sivasspor: Nihat, Ziya, Navratil, Rajnoch, Uğur, Kadir, Kıvanç  (Dk. 59 Mehmet Nas), Grosicki  (Dk. 82 Cihan Özkara), Erman, Cerny  (Dk. 46 Pedriel), Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

BEŞİKTAŞ: Beşiktaş: Cenk, Tanju, Sivok, Egemen, İbrahim Toraman, Ernst, Necip  (Dk. 88 Mehmet Akyüz), Veli Kavlak  (Dk. 84 Ersan), Fernandes, Holosko  (Dk. 73 Ekrem Dağ ), Mustafa Pektemek
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

GOLLER: Dk. 43 Sivok (Beşiktaş), Dk. 85 Erman (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Dk. 23 İbrahim Toraman, Dk. 35 Mustafa Pektemek, Dk. 66 Tanju (Beşiktaş), Dk. 28 Navratil, Dk. 43 Kadir (Sivasspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler