Beşiktaşa UEFAdan şok ceza!

Beşiktaş'a UEFA'dan şok ceza!

UEFA, Beşiktaş'ı Avrupa Kupalarından 1 yıl men etti.

UEFA'nın, Beşiktaş kulübünü mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle başkan Fikret Orman ve beraberindeki heyetin UEFA yetkilileriyle yaptığı toplantı sona erdi. UEFA, Beşiktaşı Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etti.

UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde bu sabah başlayan ve şu an devam eden toplantıya, siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'la birlikte avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Semih Usta da katıldı.
 
UEFA toplantı sonucunda Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men etme kararı aldı. 
 
Levent Erdoğan: "CAS'a gideceğiz"
 
Beşiktaş Yöneticisi Av. Levent Erdoğan, Siyah beyazlı takımın Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesini değerlendirdi. Erdoğan, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Kulübün haklarını sonuna kadar kovalayacağız. İlk hedefimiz CAS'a gitmek. Bu durum bizi epey sarsacak ama yapacak da bir şey yok. Hazin bir karar olarak nitelendiriyorum."
 
Erdoğan, Beşiktaş'ın cezasının evrakta sahtecilikten dolayı mı verildiğinin sorulması üzerine, "Bize böyle bir bilgi gelmedi" şeklinde konuştu.
 
Yalçın Karadeniz: "Şoktayım"
 
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Siyah beyazlı takımın Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesini değerlendirdi. Karadeniz, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Fevkalade üzüntülüyüm. Açıkçası böyle bir karar beklemiyordum. Şoktayım desem yeridir. Söylemek istemiyorum ama bundan böyle gelecek yönetimlerin mali tabloya dikkat etmesi konusunda fevkalade bir uyarıyı UEFA da verdi diye düşünüyorum. Ama içim kan ağlıyor."
 
Kolot: "Ceza bekliyordum"
 
Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Celal Kolot, siyah beyazlı takımın Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesini değerlendirdi. Kolot, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
"Böyle bir ceza bekliyordum. Benim için bir sürpriz olmadı. Bu Fikret Orman'ın bir suçu değil. Tamamen bir önceki yönetimin başkanı olan Yıldırım Demirören'den kaynaklanmaktadır. Aslında yönetim, hemen radikal kararları alıp, bu fırsatı değerlendirmeli ve yeni bir çıkış planı aramalıdır. İlk kazma futbol takımına, daha sonra da inşallah İnönü'ye vurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler