Beşiktaşta olaylar çıktı - İZLE

Beşiktaş'ta olaylar çıktı - İZLE

Polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti...

Beşiktaş Meydanı'nda 1 Mayıs nedeniyle toplanan eylemcilere polis müdahale etti.

Polisin uyarılarını dikkate almayan gruba polis gaz bombası atarak müdahale etti. Ara sokaklarda polisle eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Bölgedeki gerginlik sürüyor. Polis yeni bir müdahale için hazırlık yapıyor.
 
BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
1 Mayıs nedeniyle bir grup DİSK'in Şişli'deki genel merkezi önünde toplandı. Kalabalığın sayısı her geçen dakika artarken grup sloganlar atarak bekleyişini sürdürüyor.  
 
CHP üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Taksim'e gitmek için Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde toplandı. Bazı eylemciler "Taksim Tahrir olacak" yazılı pankart açtı. Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. 
 
Polis gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yüzü kapalı bazı kişiler de polise taş ve şişeler atarak karşılık verdi. Gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Beşiktaş'ta gerginlik sürüyor.
 
TAKSİME GEÇİŞ YOK
Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanan ESP üyesi 10 kişilik bir grup, Taksim'e gitmek istedi. Ancak grubun önünde duran polis, izin vermedi. Polis amiri grupla konuşarak güvenlik alanı dışına çıkmalarını, aksi takdirde müdahale edileceğini söyledi. Yapılan görüşmenin ardından grup ayrıldı. Nakliyat- İş Sendikası üyesi yaklaşık 30 kişilik grup ise AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı önünde toplanıp Taksim'e gitmek istedi. Grubun önünü kesen polis izin vermedi. Yapılan görüşmelerin ardından grup geri döndü.
 
Öte yandan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek isteyen ve önce polis engeli ile karşılaşan bazı vatandaşlara ise daha sonra izin verildi.
 
OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK
Taksim'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü hazırlıkları geceden başladı. Meydana çok sayıda bariyer yerleştirilirken, erken saatlerde meydana otobüslerle getirilen çevik kuvvet polisleri meydanda hazır bekletilmeye başlandı. Bu arada meydanda bulunan otobüs duraklarının camlarının olay çıkma ihtimaline karşılık çıkarıldığı görüldü. Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı ise bariyerlerle çevrildi. İstiklal Caddesi girişine de bariyerler konulduğu görüldü.
 
PANZER EZDİ GEÇTİ!
Şişli DİSK binası önünde toplanan ve Taksim'e yürümek isteyen korteje polis müdahale etti. Kortejin en önündekilerin ellerinde taşıdığı 1 Mayıs çelengini de polis panzeri ezdi geçti.
 
Şişli'de polisin DİSK kortejine müdahalesi sırasında çok sayıda işçinin yaralandığı iddia edildi. Yaralıların DİSK binasına sığındığı belirtiliyor.
 
Avukat Efkan Bolaç da Twitter'daki hesabından bir fotoğraf paylaştı ve altına da ''İnsanlar disk'e sığındı. Çok sayıda yaralı var'' notunu düştü.
 
video

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler