Beşiktaş’ta polise saldırı!

Beşiktaş’ta polise saldırı!

Dolmabahçe'de polise silahlı saldırı düzenlendi. İki saldırgan Gümüşsuyu'nda yakalandı.

Terör örgütü DHKP-C, Dolmabahçe Sarayı’na ikinci kez bombalı ve silahlı saldırı düzenledi. Saltanat Kapısı’ndaki güvenlik noktasına önce el bombası atan ve ardından tarayan 2 terörist, nöbetçi polisin karşı ateş açması üzerine kaçtı. Helikopterli destekli operasyon düzenleyen TEM Özel Tim ve Özel Harekat ekipleri, teröristleri Gümüşsuyu’nda yakaladı. Tabanca, Stern marka otomatik silah ve 2 el bombası ile yaka paça yakalanan militanların 9 Ağustos’ta AKP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik silahlı saldırı düzenleyen teröristler olduğu belirlendi.

Saldırı, saat 14.39′da gerçekleşti. Beşiktaş’taki Dolmabahçe Sarayı’nın Saltanat Kapısı’na yönelen DHKP-C’li 2 militan, polis memurunun nöbet tuttuğu Emniyet Güvenlik Noktası’na ses bombası attı. Kulakları sağır eden patlamanın ardından üzerlerinde taşıdıkları otomatik silah ile tabancaları çıkaran teröristler A.D. ve G.U., nöbetçi polise kurşun yağdırdı. Büyük bir kahramanlık örneği gösteren nöbetçi polis memuru, saldırganlara anında karşılık verdi. Silah sesleri üzerine yardıma koşan polislerle teröristler arasında yoğun bir çatışma yaşandı. Vatandaşların can güvenliğini düşünen polisler, takviye ekip isteyerek bölgedeki yaya ve araç trafiğini durdurdu. Büyük bir hızla Beşiktaş’a yönelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Özel Harekat ekipleri, Havacılık Şube’ye bağlı helikopter desteğinde, kaçan teröristlerin izini sürdü.

HELİKOPTERLİ TAKİP

bu-mu-terorist-resim-08-001.jpg

Nefes kesen takip, saat 15.18′de Taksim Gümüşsuyu’nda son buldu. DHKP-C üyesi A.D., G.U. adlı teröristler, Almanya İstanbul Başkonsolosluğu önünde kıstırıldı. Arbedeyle yakalanan militanlar, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki TEM Şube’ye götürüldü. Teröristlerin üzerinde, eylemde kullandıkları Stern marka otomatik silah, 1 tabanca ve 2 el bombası da ele geçirildi. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.


AKP’YE SALDIRAN MİLİTANLAR
Yakalanan militanların 9 Ağustos 2015 tarihinde, AKP İstanbul İl Başkanlığı’na saldırıda bulundukları da ortaya çıktı. Saat 22.15 civarında gerçekleşen eylemde, ziyarete gelen bir vatandaş koluna isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralanmıştı. Saldırıdan hemen sonra AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, yetkililerle görüşüp saldırı ve soruşturmaya dair bilgi almıştı. Öte yandan, bina önünden toplanan mühimmatın, Dolmabahçe saldırısında kullanılan mühimatlarla örtüştüğü belirlendi.

BİR YILDA İKİNCİ SALDIRI
Terör örgütü DHKP-C’nin Dolmabahçe’ye yönelik ilk saldırısı ise 1 Ocak’ta gerçekleşti. Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin de içinde bulunduğu Dolmabahçe Sarayı’na yönelen DHKP-C’li Fırat Ö., nöbet tutan polislere el bombası attı. Ancak bomba patlamadı. Terörist ardından silahını ateşlemek istedi, fakat Stern marka otomatik silahı tutukluk yapınca yakalandı. 2 Ocak’ta mahkemeye sevk edilen militan, tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler