Beşiktaş'ta toprak kayması!

Beşiktaş'ta toprak kayması!

Beşiktaş, Arnavuktöy Mahallesi, Sekmanlar Caddesi üzerinde bulunan iki katlı binada, toprak kayması nedeniyle göçük meydana geldi.

Evde yaşayan ailenin dışarıda olması büyük bir faciayı önledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar "Olaydan etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıcağız. Bölgenin tahliyesi gündeme gelebilir" dedi.

Olay 06.00 sıralarında, Beşiktaş Kültür Mahallesi Sekbanlar Caddesi'nde yaşandı. 2 katlı binanın hemen arkasında bulunan yamaçta toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının nedeni tam olarak bilinmezken, etkili olan yağışların da kaymaya neden olduğu bildirildi. Toprak kayması ile birlikte binanın ikinci katı büyük bir gürültüyle çöktü. Sesi duyarak dışarı çıkan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binanın çöken kısmına çıkarak göçükte kimsenin olup olmadığını araştırdı.

Polis ekipleri, sokakta güvenlik önlemi alarak vatandaşları hala toprak kaymasının olduğu bölgeden uzaklaştırdı. İtfaiye ekiplerinin enkazı kontrol etmesinin ardından içeride kimsenin olmadığı anlaşıldı. Göçük sırasında evde yaşayan ailenin dışarıda olması büyük bir faciayı önledi.

Öte yandan toprak caddeye kadar ulaştı. Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen bina sahibi Ahmet Kırmızı, yan komşusunu suçladı. Çökmenin nedeninin komşusunun doğayla oynaması olduğunu iddia etti. Kırmızı, "Doğadaki topraklara elledi, ağaçları söktü, taşları çaldı herşeyi yaptı. Bu adam oynadı yan taraftaki adam. Buranın çökmesine sebep o. Her tarafa şikayet ettim. Hiçbir yerden gelmediler" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler