Beşiktaş'tan, Talisca’nın sarı kartının iptali için başvuru

Beşiktaş'tan, Talisca’nın sarı kartının iptali için başvuru

Beşiktaş, Atiker Konyaspor maçında sarı kart gören ve Fenerbahçe derbisinde cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Anderson Talisca'ya Konyaspor maçında verilen sarı kartın iptali için TFF'ye başvuruda bulundu.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Atiker Konyaspor’la oynanan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşmada Anderson Talisca’ya verilen sarı karta resmi itirazda bulundu.Türkiye Futbol Federasyonu’na bir dilekçe yollayan siyah-beyazlılar emsal kararlardan da örnek gösterirken cezalı duruma düşen ve Fenerbahçe’ye karşı hafta sonu oynanacak derbide forma giyemeyecek olan Talisca’nın sarı kartının iptalini talep etti.

“TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanlığı’na

TALEPTE BULUNAN :BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KONU : Kulübümüz Futbolcusu Anderson Souza Conceiçao “Talisca”'nın 16.2.2018 tarihinde oynanan Konyaspor müsabakasında aşikar hakem hatası neticesinde görmüş olduğu sarı kart nedeni ile dördüncü sarı kartını tamamlaması ve buna ilişkin cezai uygulamanın kaldırılması talebini içeren dilekçemizdir.

AÇIKLAMALAR :

1. 16.2.2018 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Kulübümüz ile Atiker Konyaspor arasında oynanan Süper Lig müsabakasında hakem tarafından futbolcumuz Anderson Souza Conceiçao “Talisca”'ya maçın 52. dakikasında sarı kart gösterilmiştir. Ancak gösterilen bu sarı kart ciddi ve aşikar hakem hatasına dayalı olmakla, kaldırılması gerekmektedir. Şöyle ki,

2. Müsabakanın 52. Dakikasında orta saha civarında rakip takım oyuncusundan seken top oyuncumuz Talisca'nın önüne doğru ilerlerken, koşarak arkasından gelen rakip takım oyuncusu Ali Turan ayak tabanını havaya kaldırmak sureti ile ve fakat ayağının ucu ile Talisca'nın ayağına basmıştır.

Müsabakanın yayıncı kuruluşunun ekli görüntülerinde ilgili pozisyon çeşitli açılardan ve defalarca gösterilmiştir. Bu görüntüleri sunmakla birlikte bundan sonraki açıklamalarımızın dikkatle izlenerek değerlendirilmesini talep ediyoruz.

Orta sahada topu kontrol etmesi ile birlikte atak başlatacak olan Talisca topa önüne almak ve sağına doğru dönerek ilerdeki arkadaşına doğru hareketlenecek iken, arkasından kontrolsüz bir şekilde koşarak gelen rakip takım oyuncusu Ali Turan, Talisca'nın ayağına basarak faul yapmıştır.

Görüntülerin dikkatlice incelenmesi halinde Talisca'nın kırmızı, Ali Turan'ın ise yeşil krampon kullandığı, Talisca'nın faule maruz kalan sol ayağının faule maruz kaldığı ana kadar yere bastığı, hiçbir şekilde Ali Turan'ın ayağının üzerine çıkmadığı, Ali Turan'ın ayağının Talisca'nın ayağına basması ile birlikte Talisca'nın ayağını parmak ucundan başlayarak havaya kaldırdığı ve geriye doğru çektiği görülecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler