Beşikten mezara kadar çalışacağız

"Beşikten mezara kadar çalışacağız"

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bayram öncesi düzenlediği basın toplantısında projelerinden ve çalışmalarından bahsetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bayram öncesi düzenlediği basın toplantısında projelerinden ve çalışmalarından bahsetti. 

Yerel ve ulusal basın temsilcileri ile öğle yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç '18 ayda 18 proje", altyapı ve asfalt, eğitim, kentsel dönüşüm ve bayram hazırlıkları ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
İlkesinin “beşikten mezara kadar çalışmak” olduğuna vurgu yapan Başkan Dinç “Çankırı, aydınlık geleceğine hızlı bir şekilde emin adımlarla yürümektedir. Başlattığımız '18 Ayda 18 Proje' hızla devam etmektedir. Projelerimizin bir kısmı tamamlanma noktasına geldi. Yaptığımız çalışmalara ve projeleri daha fazlasını ekleyerek, şehrimizin arzu ettiğimiz bir şehir olması en büyük arzumuz. Bu yolda, tüm çalışmaları büyük gayretle değerlendiriyoruz.
 
18 projenin bitiminden sonra yapacağımız yeni ataklarla Çankırımız bambaşka bir kent olacak. Şehrimizi marka bir kent yapma hedefimize doğru çalışmalarımızı büyük bir aşkla, şevkle ve azimle devam ettirmekteyiz.
 
Buradan müjdesini de vereyim; 18 Proje kapsamında olan Esentepe Köprüsü ve Taşkın Koruma Tesisleri bayramdan sonra ihaleye çıkacak. Bunun dışında, Orhun Abideleri’ni kaya tuzunda yeniden şekillendirme çalışması büyük ilgi gördü. Bu, hayal projelerimdendi. Gerçekleştiği için mutluyum gururluyum. Bu çalışmanın tanıtılmasında sizlerin de büyük katkısı olduğu için hepinize teşekkür ediyorum. Tuzumuzu sadece sofralara değil, sanat alanına da taşıdık. Çankırı Belediyesi olarak, Türk milletinin dünyaya bıraktığı önemli sanat ve kültür izini gelecek nesillerimize aktarmayı görev bildik. Diğer çalışmalarımıza değinecek olursak; bu sezon 40 bin ton sıcak asfalt dökümü gerçekleştirerek bir rekora imza attık. Yoldaki pürüzlerin giderilmesi için yaklaşık 4,5 trilyon harcadık. Eğitim konusunda da okullara çevre düzenlemesi, teknik donanım ve öğrenci ihtiyaçları ile ilgili yardımlarımız devam ediyor. Bizde konu çocuklar ve eğitimleri olunca akan sular durur. Bu yüzden bize düşen görev ne ise fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.
 
En kapsamlı projelerinden olan kentsel dönüşüm projesinin de tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Dinç, bu konuda üzüldüğü noktaya da işaret ederek “Bu projeyi başlattığımızda durdurulmamış olsaydı şu an bin konut bitmişti. Şehrimize gelen öğrencilerimiz, memurlarımız ve hatta Çankırılı vatandaşlarımız konut sıkıntısı çekmeyecekti. Maalesef bu durum, kira bedelini de etkileyerek yukarı çekmiştir.
 
Diğer yandan, “Uçak Kütüphanesi” projemiz de ihale edildi. Çocuklarımızı kitap okumaya teşvik edeceğini düşünüyorum.
 
ÇAVUNDUR'A GİTMEYEN ÇANKIRILI KALMASIN
 
Son dönemde Çavundur gezileri düzenledik. Çavundur’a gitmeyen Çankırılı kalmasın istiyoruz. Hem şifa hem de eğlence kaynağı bu geziyle hem insanlarımızı buluşturduk hem de insanlarımızla belediyemizi kaynaştırdık. Vatandaşlarımız bize teşekkür ettiklerinde ne kadar doğru bir iş yaptığımızı anladım.
 
BAYRAMDA 2 GÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
 
Çankırı Belediyesi olarak Kurban Bayramı için de gerekli hazırlıkları yaptık. Kesim yerleri belirlendi, bayramın ilk iki günü toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet verecek. Ayrıca, arefe günü de şehir mezarlığına belediye önünden otobüs kaldıracağız. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzurlu, mutlu ve birlik, beraberlik içinde dolu dolu geçirmelerini istiyoruz.” diyerek basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler