Bikinisiyle 11 saat mahsur kaldı

Bikinisiyle 11 saat mahsur kaldı

Üniversite öğrencisi Kabak koyunda bikinisiyle kayaları aşmak isteyince...

Fethiye'ye bağlı Uzunyurt Köyü sınırları içinde kalan, doğal güzelliğiyle ünlü Kabak Koyu'na dün sabah saatlerinde tatil için gelen üniversite öğrencisi Piraye Zeynep Evren, öğle saatlerine kadar dinledikten sonra denize girerek yüzmeye başladı. Aralıklarla kıyıya çıkıp dinlenerek 3 kilometre yüzen Evren, akşam saatlerinde, karadan araçla ulaşımın olmadığı Cennet Koyu'na ulaştı. Denizden çıkarak çıplak ayakla yürüyüşe geçen Evren, Cennet Koyu ile Kabak Koyu arasında denize dik vaziyetteki 355 metrelik tepeyi tırmanarak aşmak istedi.

ÜZERİNDE SADECE BİKİNİ VARDI
Üzerindeki bikiniyle ormanlık alanda yaklaşık 3 saat yürüdükten sonra tepenin zirvesine çıkan Evren, 120 metre yüksekliğindeki dik kayalıktan inişe geçti. İnişin 50'nci metresinde mahsur kalan Evren, bağırarak yardım istemeye başladı. Saat 21.00 sıralarında genç kızın çığlıklarını duyan Kabak Koyu sakinleri, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi.
 
1382013107265468.jpg
 
AKUT 4 SAATTE ULAŞTI
Kabak Koyu'na gelip arazide arama çalışması yapan jandarma ekipleri, Evren'in mahsur kaldığı bölgeyi tespit etti. Dik kayalıkların donanımsız kurtarmaya müsait olmaması nedeniyle jandarma, AKUT Fethiye Ekibi'ni desteğe çağırdı. Saat 02.00 sıralarında bölgeye gelen 8 kişilik AKUT ekibi, 4 saatlik yürüyüş ve tırmanışın ardından genç kızın mahsur kaldığı kayalıklara ulaştı. Kurtarma çalışması kapsamında kayalığın zirvesine halatla iniş istasyonu kuran ekipten bir kişi, Evren'in yanına indi. Halata bağlanan Evren, diğer AKUT görevlileri tarafından yukarı çekildi.
 
SİGARA İSTEDİ
Yorucu bir tırmanışın ardından inişe başladığı kayalığın zirvesine saat 08.00 sıralarında ulaşan Evren'in ayakta güçlükle durduğu gözlendi. Genç kız, AKUT ekibinde görevli hemşire tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Yalın ayak yürüdüğü için ayaklarına dikenler batan Evren, hemşire tarafından tedavi edildi. Bu sırada AKUT gönüllüleriyle sohbet eden Piraye Zeynep Evren, ilk iş ekip üyelerinden sigara istedi.
 
AYAKLARINA BEZ VE BANT SARILDI
Ayakkabısı olmadığı için ayakları bez ve bantla sarılan, görevlilerin verdiği tişörtü giyen Evren, bir süre dinlendikten sonra AKUT ekibiyle birlikte dönüşe geçti. Ayrıldığı koya ancak 20 saat sonra dönebilen Evren, AKUT ekibine teşekkür ettikten sonra dinlenmek üzere konaklama yerine geri gitti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler