'Bilal evdeki paraları sıfırla'

'Bilal evdeki paraları sıfırla'

17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarına bir yenisi eklendi.

17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan ses kayıtlarına bir yenisi eklendi. İnternete düşen son ses kaydında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ın operasyon sonrası yaptığı telefon konuşmaları yer alıyor.

İŞTE GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ

İlk görüşme, 17 Aralık sabahı saat 08.02′de yapılmış.
Kayıtlarda, Tayyip Erdoğan önce oğlu Bilal Erdoğan’a 17 Aralık operasyonunun başladığını, bakan oğullarının yanı sıra işadamları Rıza Sarraf ve Ali Ağaoğlu’nun evlerinde arama yapıldığını haber verdikten sonra oğluna evinde ne kadar para bulunduğunu sorup çıkarmasını söylüyor. Bilal, evdeki kasada tutulan paranın babasının kendi parası olduğu yanıtını veriyor.

Bunun üzerine Erdoğan kızı Sümeyye’yi göndereceğini, aynı bilgilerin Sümeyye’de de olduğunu söyleyerek Bilal’e ağabeyi, amcası ve eniştesiyle konuşmasını salık veriyor. Bilal’in paraları ne yapması gerektiğini sorması üzerine, Erdoğan belirli yerlere şey yapmasını istiyor. Ve [damadı] Berat’ta da (Berat Albayrak, Çalık Holding CEO’su) para olduğunu anlatıyor.

İkinci görüşme
İkinci görüşme, 11.17′de yapılıyor. Bilal, çare düşündüklerini, Berat’ın paranın bir kısmını Faruk Kalyoncu’ya (Kalyon Grubu’nun sahiplerinden) vermeyi önerdiğini, öbür paraları işlediği gibi işlemesini konuştuklarını söylüyor. Ve böylece, ciddi bir miktarı halledebileceklerini anlatıyor. Ayrıca paranın öbür kısmını Mehmet Gür’e verebileceklerini, böylelikle azaltıp geri kalanı başka bir yere taşıyabileceklerini belirtiyor. Erdoğan onaylıyor. Sonra da paranın tamamıyla sıfırlanmasında fayda olduğu ikazında bulunuyor.

Üçüncü görüşme
Üçüncü görüşme, 15.39′da yapılıyor. Erdoğan Bilal’e, verdiği görevlerin tamamlanıp tamamlanmadığını soruyor. Bilal, akşama bitirmiş olacaklarını, Berat’la ilgili olan bir kısmını hallettiklerini, şimdi Mehmet Gür’le (Ortadoğu Grup Yönetim Kurulu Başkanı) ilgili kısmı, karanlık olunca da geri kalanı halledeceklerini anlatıyor. Bu arada, Sümeyye Bilal’in yanına ulaşıyor ve Bilal’e her iki tarafı da boşalttığını söylüyor. Erdoğan, Bilal ve Sümeyye’yi telefonda konuşmamaları konusunda uyarıyor.

Dördüncü görüşme
Dördüncü görüşme, 23.15′te yapılıyor. Tayyip Erdoğan, paranın sıfırlanıp sıfırlanmadığını soruyor. Bilal 30 milyon avro civarında bir miktarı eritemediklerini söylüyor. Ve, Berat’ın bu paranın 25 milyon dolarlık kısmını Ahmet Çalık’a vermeyi ve üstüyle de Şehrizar’dan (Üsküdar Burhaniye’de muhafazakar kesime hitap eden bir site) daire almayı önerdiğini söyleyip, babasının fikrini soruyor. Erdoğan onaylıyor; Bilal ise tamamen sıfırlamanın mı, yoksa babasının elinde biraz para kalmasının mı daha doğru olacağını soruyor. Erdoğan, ‘kalmaması gerektiğini’ söylüyor; kalanı da Mehmet’e (kim olduğu belli değil) aktarmasını öneriyor. Bilal de zaten 20 milyon doları onlara verdiklerini söylüyor.

Başbakan, paranın tamamını neden aktarmadıklarını sorunca, Bilal paranın yer kaplaması nedeniyle ancak bu kadar verebildiklerini, başka bir kısmını başka bir yere koyduklarını ve bir kısmını ‘Tunç abi’ye (kim olduğu belli değil) verdiklerini söylüyor. Bilal, ‘Tunç Abi’nin 10 milyon avro alabileceğini söylediğini aktarınca, Erdoğan bu kadar açık konuşmaması için oğlunu uyarıyor.

Beşinci görüşme
Beşinci görüşmeyse ertesi gün, yani 18 Aralık’ta saat 10.58′de yapılıyor. Bilal Erdoğan, işlerin bittiğini ama parayı tamamen sıfırlayamadıklarını, ‘Samandıra ve Maltepe’nin 730 bin dolar ve 300 bin TL’lik paralarının hala kendilerinde olduğunu, onları da 1 milyon TL borçlu oldukları Faik Işık’a vereceğini, Işık’a üstünü akademiye aktarmasını söyleceğini belirtiyor. Erdoğan bir kez daha oğlunu açık konuşmaması için uyarıyor. Neresinin parası olursa olsun, üzerinde tutmamasını, yerine göndermesini söyleyip üzerinde tuttuğu için oğluna kızıyor.

Bilal, takip altında olduklarını düşündüğünü söyleyince başbakan ta baştan beri bunu anlatmaya çalıştığını vurguluyor. Bunun üzerine Bilal, kendisini kimin takip ettiğini, takip edenlerin koruma ekibi olup olamayacağını soruyor. Erdoğan oğluna telefonlarının dinlendiğini söylüyor. Bilal görüntülü olarak da takip edildiklerini belirtince Erdoğan onaylıyor. Ve bu nedenle İstanbul’da Emniyet’te, o anda bir şeyler yaptıklarını belirtiyor.

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hedef alan bu kirli tezgahı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"EVDEN PARA ÇIKIŞININ GÖRÜNTÜSÜ VAR"
Oda.tv'de yer alan bir habere göre; Türkiye gündeme bomba gibi düşen ses kaydını konuşuyor. Youtube’a yüklenen ses kaydında; Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın 17 Aralık operasyonu günü yaptığı iddia edilen konuşmalar var.

Konuşmalarda; operasyon ihtimalinden dolayı, Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a elindeki paraları “kaybettirme” ikazları yer alıyor.

Bu konuşmaların montaj olduğu ileri sürülüyor.

Ancak bir iddia da; CHP’nin bu ses kaydından 1 aydır haberdar olduğu şeklinde.

Öyle ki; CHP’nin bu konuşmaları bilmesine rağmen kendileri tarafından gündeme getirilmesini “etik bulmadığı” gerekçesiyle kamuoyuna taşımadığı kulislerde konuşuluyor.

Ve ama…

İddia edilen o konuşmalar bugün internete sızdırıldı.

Bu nedenle CHP olağanüstü toplandı.

İddiaya göre; bu konuşmaları destekleyen görüntüler de var. Ve o görüntülerde Bilal Erdoğan’ın “evden para çıkartmasının” kareleri de yer alıyor.

Bu iddiayı dile getirenler; Bilal Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen sesten “Babacığım, güncel olarak herhalde takip altındayız, görüntülü de takip ediyorlarmış” sözlerini de hatırlatıyor.

Bu görüntülerin de yakın zamanda sızdırılacağı da kulislerde ileri sürülüyor.

Bakalım; “montaj” ve “görüntüsü de var” iddialarından hangisi doğru çıkacak. (Odatv.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler